Time : 12:36:46 PM
Date : Friday, October 15, 2004
Sender Name: Cour des comptes - Rekenhof

Benoeming voorzitter Franse Kamer van het Rekenhof

De Kamer van Volksvertegenwoordigers heeft op 14 oktober 2004 de heer Philippe Roland benoemd tot voorzitter van de Franse Kamer van het Rekenhof. Hij volgt William Dumazy op die in juli laatstleden is overleden.
(foto Philippe Roland in bijlage op www.pressreleases.be)

Philippe Roland startte in 1984 zijn carrière op het Rekenhof als auditeur en eerste auditeur, en was sinds juni 2003 raadsheer van de Franse Kamer.

Voorheen was hij eveneens adjunct-kabinetschef en raadgever van twee vice-eerste ministers bevoegd voor begroting en overheidsfinanciën, meer bepaald Elio Di Rupo en vervolgens Johan Vande Lanotte.

Contactpersoon:
Christiane Machtens (02/551.86.27 - 0475/45.57.95)

Het Rekenhof is de grondwettelijke instelling die belast is met de controle van de openbare financiën op het federale, het gefedereerde (gemeenschappen en gewesten) en het provinciale niveau. Het staat de parlementaire vergaderingen en provincieraden bij in de uitoefening van toezicht op de inning en aanwending van overheidsgelden. De controle van het Rekenhof heeft betrekking op de wettelijkheid van de verrichtingen en op hun overeenstemming met de begrotingsbepalingen, op de kwaliteit en de betrouwbaarheid van de boekhouding en de financiële staten en op de naleving van de principes van effectiviteit, efficiëntie en zuinigheid. Het Rekenhof streeft naar een verbetering van de functionering van overheden. Daartoe bezorgt het de parlementaire vergaderingen, bewindslui en gecontroleerden op tegenspraak tot stand gekomen, bruikbare en betrouwbare informatie, bestaande uit bevindingen, oordelen en aanbevelingen. Het Rekenhof werkt op onafhankelijke wijze, met inachtneming van internationale auditnormen. Het steunt daarbij op een organisatie die beantwoordt aan de vereisten van deskundigheid, integriteit en motivatie. Het Rekenhof heeft oog voor maatschappelijke ontwikkelingen en streeft naar een voortrekkersrol in overheidsaudit.

Voor meer informatie over het Rekenhof: www.rekenhof.be

URL: http://www.ccrek.be