KLEENEZE

Grootste homeshopper van Engeland nu ook in Nederland

Het grootste homeshopping-bedrijf van Engeland, Kleeneze, is nu ook actief op de Nederlandse markt. Het bedrijf hanteert een verkoopconcept dat in ons land nog niet bestaat, namelijk de persoonlijke levering van huis-, tuin- en keukenartikelen via een netwerk van onafhankelijke distributeurs. Op 9 oktober hield Kleeneze haar eerste Nederlandse bijeenkomst in de Passengers Terminal in Amsterdam. Zo'n 1.000 distributeurs en belangstellenden waren hierbij aanwezig.

Waar Kleeneze in Nederland hard bezig is voet aan de grond te krijgen, is het bedrijf in Engeland een begrip. Sterker nog: Kleeneze heeft er home-shopping geïntroduceerd en is uitgegroeid tot marktleider. Het concept is simpel: de Kleeneze-catalogus inclusief bestelformulier wordt huis-aan-huis verspreid door een distributeur. Na een paar dagen haalt deze de catalogus - met eventuele bestellingen - weer op. De bestellingen worden vervolgens geplaatst bij Kleeneze. Na ontvangst van de producten levert de distributeur deze persoonlijk af bij de klant. Zo heeft iedere klant zijn eigen 'Kleeneze-man' of 'Kleeneze-vrouw'. Niet voor niets luidt de Kleeneze-slogan: the easy way to shop from home... ofwel: de slimme manier om thuis te winkelen!

Beursgenoteerd
Kleeneze is opgericht in 1923. Met een beursnotering aan de London Stock Exchange had het bedrijf in 2003 een omzet van zo'n 250 miljoen euro. Kleeneze telt in Engeland 14.000 zelfstandige distributeurs. De producten die zij aan de hand van de catalogus verkopen variëren van producten voor permanente ontharing tot schoenrekken voor aan de deur tot feestelijke kersthondjes. Allemaal artikelen waarvan je volgens verkoopdirecteur Kim Rawson soms niet eens weet dat ze bestaan. Maar die je na het doorbladeren van de catalogus wel heel graag wilt hebben! 'Kleeneze levert kwaliteitsproducten tegen een goede prijs die vaak nergens anders verkrijgbaar zijn. Daarnaast hanteren we een niet goed, geld terug-garantie. Goederen kunnen binnen 30 dagen na ontvangst worden geruild tegen een vervangend product of de klant kan zijn geld terugkrijgen. Wat Kleeneze bovendien zo bijzonder maakt, is ons netwerk van onafhankelijke distributeurs. Wij bieden iedereen de kans om op een eerlijke manier geld te verdienen. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat we miljoenen tevreden klanten hebben.'

///

Noot voor de redactie,