Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Grijs kenteken, het vervolg

Het goede nieuws is dat het grijs kenteken behouden blijft, het slechte nieuws is dat de kosten van het grijs kenteken verhoogd gaan worden. Hoe de regeling er precies uit gaat zien is echter nog niet bekend.

Iedereen die volgend jaar een auto met grijs kenteken aanschaft gaat BPM betalen. Mensen die al een grijs kenteken hebben, hoeven niet te betalen. Volgend jaar wordt ook de wegenbelasting voor het geel en grijs kenteken gelijk getrokken. Daarmee gaat de wegenbelasting dus zeer fors omhoog. De verhoging van de wegenbelasting geldt voor zowel bestaand als nieuw aan te schaffen grijs kenteken auto's.

Heeft u op basis van uw handicap een grijs kenteken, dan krijgt u compensatie voor de BPM en de verhoogde wegenbelasting. Ondernemers worden gecompenseerd met een verhoogde investeringsaftrek. Voor mensen met een handicap is nog niet bekend hoe de teruggaaf geregeld wordt. U zult wel formeel moeten kunnen aantonen dat u een handicap hebt.

(bron: www.autobelasting.nl)
15 oktober 2004

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400