Snel en betrouwbaar systeem- en dataherstel met Symantec LiveState Recovery

Symantec

Hersteloplossingen voor Windows-servers en -desktops verzekeren beschikbaarheid informatie voor grote en kleine ondernemingen

Leiden, 13 oktober 2004 -

Symantec (Nasdaq: SYMC), wereldwijd leider in informatiebeveiliging, presenteert de Symantec LiveState Recovery-productlijn, een serie schijfgebaseerde oplossingen voor systeem- en dataherstel. Er zijn drie versies verkrijgbaar van de software (voorheen bekend als Symantec V2i Protector); LiveState Recovery Advanced Server 3.0, LiveState Recovery Standard Server 3.0 en LiveState Recovery Desktop 3.0. Deze producten bieden snel en betrouwbaar herstel van bedrijfskritische informatie en complete systemen in het geval van een systeemcrash of dataverlies.

De Symantec LiveState Recovery-producten leggen op een vooraf te bepalen tijdstip de systeemstatus van een desktop of server vast, de zogenoemde LiveState. Deze systeemstatus, met informatie over het besturingssysteem, applicaties, data en instellingen wordt opgeslagen in één, makkelijk te beheren bestand. Deze snapshots van het systeem kunnen ook worden samengesteld terwijl het systeem in gebruik is, zonder negatieve gevolgen voor de productiviteit van de gebruiker of de prestaties van applicaties.

Gebruikers kunnen binnen enkele minuten een systeem compleet herstellen, een volledige bare metal recovery* uitvoeren of individuele bestanden en mappen terugplaatsen. Via een conventionele tapeback-up kost het normaal gesproken uren tijd om servers, workstations of data handmatig te herstellen.

De nieuwe functies bieden IT-beheerders de volgende mogelijkheden:
* Automatische back-uproutines instellen die in werking treden als zich gebeurtenissen voordoen die de stabiliteit van een systeem bedreigen, bijvoorbeeld bij installatie van een nieuwe applicatie of patch of een upgrade van de opslagcapaciteit (Advanced Server- en Desktop-versies);

* Servers en desktops op afstand herstellen (met behulp van in de systemen geïntegreerde Symantec pcAnywhere host-technologie) via de Symantec Recovery Disk die aanwezig is op de cd van het product;

* Databases die Microsoft Volume Shadow Copy Service (VSS) ondersteunen in slaapstand zetten vóór een back-up zonder ze daadwerkelijk offline te hoeven halen;

* Het converteren van simple disk naar dynamic disk en vice versa;
* Dynamische aanpassing van systeembelasting voor effectiever gebruik van de IT-omgeving;

* Eenvoudiger beheer van snapshots en minimalisering van de opslagbehoefte door consolidatie incrementele back-up bestanden (Advanced Server- en Desktop-versies);

* Snellere back-ups van data door verbeterd snapshot-proces;
* Met behulp van Symantec Recovery Disk systemen herstellen, virusscans uitvoeren, schijfintegriteit controleren en bestanden en mappen terugzetten.

Systeemherstel is het belangrijkste aspect van opslagbeheer, zegt Carolyn DiCenzo, Research Vice-President van de Storage and Enterprise Management Group bij marktonderzoeksbureau Gartner. De toekomst van herstel ligt niet in backups. In veel gevallen kunnen nieuwe technieken, zoals bare metal restoration en snapshots, gebruikt worden om de hersteltijd drastisch te beperken en dataverlies te voorkomen of verminderen. Daardoor stijgt ook het serviceniveau en wordt de downtime geminimaliseerd. Bedrijven moeten elke verwachte herstelactie evalueren en de hiervoor geschikte technologie toepassen om de beoogde hersteltijd te realiseren.

Symantec LiveState Recovery-producten bieden klanten een betrouwbaar alternatief voor bestaande hersteloplossingen. Daarnaast vullen ze bestaande tape back-upomgevingen aan door een eerste defensielijn te vormen. Verder kunnen ze bedrijven assisteren bij het uitvoeren van disk-to-disk-to-tape operaties. De nieuwe productlijn ondersteunt Symantecs strategie om opslag, beveiliging en systeembeheer te convergeren.

Beschikbaarheid
Symantec LiveState Recovery Advanced Server 3.0, Symantec LiveState Recovery Desktop 3.0 and Symantec LiveState Recovery Standard Server 3.0 zijn vanaf eind oktober beschikbaar. Organisaties die op zoek zijn naar een reseller of distributeur kunnen kijken op internet: http://www.symantec.nl/partners_nl.


* Bare metal recovery: Herstel van een systeem na een catastrofale fout waardoor het systeem niet meer opgestart kan worden. Het proces bestaat uit het opnieuw installeren van besturingssysteem en applicaties en het herstellen van data en instellingen.

Over Symantec
Symantec, wereldwijd marktleider in informatiebeveiliging, biedt consumenten, bedrijven en service providers een brede reeks softwareoplossingen, appliances en diensten voor de beveiliging en het beheer van hun IT-infrastructuur. Op de consumentenmarkt is Symantec vooral bekend van producten die onder de naam Norton worden aangeboden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië, en het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 35 landen.Symantec Benelux heeft vestigingen in Leiden (Nederland) en Wemmel (België). Meer informatie over Symantec en haar producten is te vinden op de website: www.symantec.nl.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Mascha Monasso, Symantec, tel. +31 (0)71 408 3188 , e-mail: mascha_monasso(at)symantec.com.
Winnie Silvertand,Whizpr, tel. +31 (0)317 410 483, e-mail: symantec(at)whizpr.nl.