1e persbericht van vrijdag 15 oktober 2004

Eindhoven 15-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte aangehouden na bedreiging en mishandeling

In een zwembad aan de Antoon Coolenlaan is donderdagavond rond 19.45 uur een 20-jarige Eindhovenaar onder hevig verzet aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen en mishandelen van een 54-jarige medewerker van het zwembad kort voor zijn aanhouding. De medewerker had een groep jongeren aangesproken op hun gedrag. Hierop werd hij bij de keel gepakt. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Rijbewijs ingenomen

Een 36-jarige man uit Veghel is vrijdagochtend rond 2.00 uur aangehouden op de John F. Kennedylaan. Hij reed daar in een auto met alarmlichten aan, waarop hij door agenten werd gecontroleerd. Omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed van alcohol of verdovende middelen was, is hij meegenomen naar het bureau. Daar weigerde hij mee te werken aan een bloedproef, waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

Helmond: Huiselijk geweld

In het centrum van Helmond is donderdag rond 22.40 uur een 28-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen met de dood van zijn 24-jarige ex-vriendin uit Helmond. Dit gebeurde bij de woning van de vrouw. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Heeze: Snelheidscontrole

Op de Emmerikstraat zijn donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur 150 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 14 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 30 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 55 km/u.

Son: Inbraak in bedrijf

Bij een inbraak in een bedrijf aan de weg Ekkersrijt 7400 zijn een computer en een printer weggehaald. Dat gebeurde vrijdagochtend rond 2.30 uur. De toegangsdeur van het pand is opengebroken.

Someren: Geld weg bij inbraak

Bij een inbraak in een horecazaak aan de Floreffestraat is een onbekende hoeveelheid muntgeld weggehaald. Dat gebeurde vrijdagochtend tussen middernacht en 2.00 uur. Nadat het slot van de voordeur werd opengebroken, is het geld meegenomen uit twee speelautomaten.