Ingezonden persbericht


Persbericht.

tibco software inc. koopt general interface

Dankzij overname kunnen klanten nu client applicaties ontwikkelen die samenwerken met service-oriented en event-driven systemen

CHICAGO, Ill. TIBCO User Conference (TUCON(TM)) 15 oktober 2004 -- TIBCO Software Inc. (NASDAQ: TIBX), een toonaangevende onderneming voor real-time business en 's werelds grootste, onafhankelijke leverancier van bedrijfsintegratiesoftware, heeft overeenstemming bereikt over de overname van General Interface, een privé-onderneming die een oplossing op de markt brengt voor het ontwikkelen en gebruiken van uitgebreide, krachtige client-applicaties in een standaard browser-omgeving. De uitkomst van de overeenkomst is nog afhankelijk van de goedkeuring van diverse instanties. General Interface voorziet in de mogelijkheid om krachtige applicaties te bouwen in een browser-omgeving die ondernemingen in staat stellen hun IT-investeringen maximaal te benutten.

General Interface geeft bestaande applicaties de eigenschappen en de prestaties die normaal gesproken alleen gevonden worden in zware client-applicaties, en dit dankzij een library van krachtige componenten voor gebruikersinteractie, datamanagement en communicatie. Voordelen van de combinatie TIBCO General Interface zijn:
· Snelle ontwikkeling tegen lage kosten, gebruikmakend van standaard API's, zichtbare hulpmiddelen en ondersteuning voor IDE-kenmerken als step-through debugging en extensible reusable components.
· Gemakkelijke toegang tot data en diensten, waardoor de klant bepaalde diensten in het netwerk kan afnemen en kan verbinden aan objecten aan de client-zijde. Ondersteuning van synchrone, asynchrone en real-time messaging voor samenwerking met producten van TIBCO en andere infrastructuren.
· Snelle en makkelijke opstelling van HTTP-servers door het plaatsen van de General Interface bestanden en de client-side logic in een directory die webtoegankelijk is. Onnodig een client executable of server executable te installeren.
· De kracht van SOA op presentatieniveau dankzij de ondersteuning van General Interface voor webdiensten en J2EE-standaarden.

Het grootste voordeel van SOA is dat het hergebruik van bestaande functies en informatie mogelijk maakt, standalone of als onderdeel van samengestelde, complexere applicaties, door het ordelijk organiseren van een veelheid aan functies en informatie. TIBCO en General Interface zullen ontwikkelaars in staat stellen snel samengestelde applicaties te creëren, te herconfigureren en te hergebruiken, waardoor IT-afdelingen snel tegemoet kunnen komen aan nieuwe en veranderende eisen die bedrijven stellen.

"TIBCO-klanten hebben nu toegang tot een cross-platform oplossing voor het ontwikkelen en gebruiken van krachtige, samengestelde applicaties in een browser-gebaseerde omgeving," zegt Ram Menon, senior vice president marketing bij TIBCO Software Inc.

Over TIBCO Software
TIBCO Software Inc. (NASDAQ: TIBX) is de belangrijkste onafhankelijke leverancier van bedrijfsintegratiesoftware, zo wijzen marktaandeel en analistenrapporten uit. Daarnaast is TIBCO een toonaangevende leverancier van real-time business, waarmee het bedrijven helpt kosten te besparen en sneller en efficiënter te werken. TIBCO levert deze real-time business, ook wel 'The Power of Now'® genoemd, aan meer dan 2000 klanten wereldwijd in verschillende industrietakken. Voor meer informatie over TIBCO's bedrijfsintegratie-, bedrijfsprocesmanagement- en enterprise backbone-oplossingen kunt u een bezoek brengen aan de website www.tibco.com. Het hoofdkantoor van TIBCO staat in Palo Alto, Californië.

###

TIBCO, het TIBCO logo, The Power of Now en TIBCO Software zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van TIBCO Software Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere product- of bedrijfsnamen en merken die in dit document genoemd worden, zijn eigendom van de respectievelijke eigenaars en worden alleen gebruikt ter verduidelijking.

Meer informatie voor de pers:
TIBCO Software Inc.
Frits Bussemaker
t: (072) 512 07 28
e: fbussemaker@tibco.com

Lubbers & De Jong B.V.
Cindy Curré
t: (020) 421 05 65
e: cindy@l-dj.nl


---