Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


15 oktober 2004


Zutphen - Inbraak bedrijf.

Op donderdag (14-10) werd er rond 20.10 uur ingebroken in een bedrijf aan de Skagerrakstraat. Om op het terrein te komen, vernielde de dader een hek en vervolgens forceerde hij een raam. Ontvreemd werd in ieder geval een mobiele telefoon. Het is niet bekend of er nog meer vermist wordt.


Zutphen - zes bestuurders door rood licht.

De politie heeft op donderdag (14-10), tussen 14.55-15.45 uur, een roodlichtcontrole gehouden op de kruising Oude IJsselbrug en IJsselkade.
Aan zes bestuurders werd een bekeuring uitgereikt voor het rijden door rood
licht.


Zutphen - fietsverlichting niet in orde.

De politie heeft op donderdag (14-10) vanaf 19.00 uur een verlichtingscontrole gehouden op de Groenmarkt. Er werden in totaal 6 bekeuringen uitgedeeld, t.w. 4x voor het niet in orde hebben van de fietsverlichting; 1x voor het niet dragen van een helm als passagier van een bromfiets/scooter en 1x voor baldadigheid.


Zutphen - klachten over gevaarlijk fietsgedrag


De politie heeft klachten gekregen over fietsers die op de Deventerweg tussen de verkeerslichten van het industrieterrein en de Twentekanaalbrug voor gevaarlijke situaties zorgen. De fietsers rijden veelal tijdens de spits aan de verkeerde kant van de weg tegen het verkeer in. Dit gebeurt zowel richting Eefde als richting de Polbeek. Fietsers die wel de juiste richting volgen worden gedwongen om uit te wijken met schrikreacties als gevolg. Ook kunnen hierdoor aanrijdingen met het overige verkeer ontstaan. De politie neemt de klachten in haar surveillance op en een bekeuring bedraagt 25 euro.


Zutphen - schade door spelende honden


De politie zoekt contact met de eigenaresse van twee honden die woensdag-middag rond 17.00 uur in het park aan de Hobbemakade werden uitgelaten. Tijdens hun spel renden ze naar een passerende fietsster en hapten in haar kleding. De vrouw ontdekte bij thuiskomst dat haar blouse beschadigd was en informeerde de politie.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

Anton de Ronde



---- --