Gemeente Heerlen

15 oktober 2004

Zuidlimburgse burgemeesters bezoeken operatie hartslag

Burgemeester Gresel van Heerlen heeft alle burgemeesters van Zuid-Limburg uitgenodigd om een bezoek te komen brengen aan de stad. Bij die gelegenheid wil hij ze laten kennismaken met het project Operatie Hartslag. Hij deed die uitnodiging vanochtend tijdens een bijeenkomst van het Veiligheidsbestuur Zuid-Limburg.

Tijdens het bezoek aan Heerlen wil burgemeester Gresel vooral laten zien hoe het project is opgebouwd en wat de belangrijkste elementen zijn in de aanpak. Operatie Hartslag heeft in 2003 een eervolle vermelding gekregen van de jury van de Hein Roethofprijs en is aangewezen als beste praktijkvoorbeeld van bestuurlijke aanpak van het jaar 2004 door het kennisscentrum Grote Steden van de G26 (de 26 grote steden).

Deze prijzen heeft het poject vooral gekregen vanwege de integrale aanpak. Onder regie van de gemeente hebben politie, justitie en alle partners die betrokken zijn bij de zorg voor drugsverslaafden hun krachten gebundeld. Deze aanpak, waarin toezicht, handhaving en zorg samenwerken, heeft geleid tot een daling van de overlast en criminaliteit in de binnenstad en in de wijk GMS.

Een definitieve datum voor het bezoek is nog niet vastgesteld, maar burgemeester Gresel streeft ernaar om nog vóór het einde van het jaar zijn collega-burgemeesters uit Zuid-Limburg te ontvangen.

Gemeente Heerlen, 15 oktober 2004
Afdeling Communicatie
Monique Leurs
(045) 56 04 367
m.leurs@heerlen.nl

---- --