Gemeente Alkmaar


Contactavond vervangt buurtrondgang

Alkmaar, 14 oktober 2004

De wijkteams en buurtverenigingen van de wijken West en De Mare organiseren in de laatste week van oktober contactavonden voor bewoners van genoemde wijken. Bewoners kunnen dan met onder meer wijkbeheerders, politie en vertegenwoordigers van buurtorganisaties knelpunten in de woonomgeving bespreken. De contactavonden komen in plaats van de jaarlijkse buurtrondgang.

Ieder jaar organiseren de wijkteams een rondgang door de buurten. Op die manier kunnen bewoners heel direct aangeven welke knelpunten er in de woonomgeving zijn op het gebied van veiligheid en leefbaarheid. Belangrijke informatie voor de wijkteams dus, waarmee al veel problemen in de wijken zijn aangepakt.
Toch neemt in veel buurten de behoefte aan een jaarlijkse rondgang af. Voor zaken als zwerfvuil en kapot straatmeubilair weten bewoners de weg naar de wijkmeester en het Centraal Meldnummer goed te vinden, waardoor veel knelpunten direct opgelost kunnen worden.

Natuurlijk blijft het heel belangrijk voor de wijkteams en de buurtverenigingen om van de bewoners zelf te horen wat er leeft in de buurt. Daarom organiseren zij, in plaats van de jaarlijkse rondgang, nu buurtcontactavonden, te beginnen in d ewijkenWestenDeMare.
* West: dinsdag 26 oktober van 19.30 tot 21.00 uur locatie: gebouw Parlan, Van der Lijnstraat 9
* woensdag 27 oktober van 19.30 uur tot 21.00 uur locatie: Vrijheidskerk, Hobbemalaan 2a

* De Mare: zaterdag 30 oktober van 12.00 tot 17.00 uur locatie: Stedelijk Dalton College, Arubastraat 2-4

Tijdens deze open inloop kunnen bewoners praten over veiligheid en leefbaarheid in hun buurt met leden van het wijkteam (wijkbeheerders, politie, woningcorporaties, opbouwwerk, RIMA, wijkmeester en wijkcoördinator) en met vertegenwoordigers van buurtorganisaties. De inbreng van bewoners wordt gebruikt voor het opstellen van een nieuw wijkveiligheidsplan voor 2005 en een wijkuitvoeringsplan voor 2005 en 2006.

Alle bewoners van de wijken West en De Mare ontvangen een uitnodiging voor de contactavond/middag in hun buurt.

Multifunctionele Accommodatie
Op zaterdag 30 oktober wordt tevens het ontwerp gepresenteerd voor de Multifunctionele Accommodatie De Mare. Voor dit toekomstige wijkcentrum wordt een deel van het Stedelijk Dalton College verbouwd. Tussen 12.00 en 17.00 uur licht architect Jaap Meijer de plannen voor de nieuwe indeling van het Dalton College toe. Er is een feestelijk programma, waaraan onder meer de City Guards, mannenkoor Orpheus, Kosmo Theaterproducties, dansgroep Fagago en Sint Caecilia hun medewerking aan verlenen.

15 oktober 2004