Persberichten 15 oktober 2004

's-Hertogenbosch 15-10-2004

VERDACHTE BEDREIGING AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 42 jarige man uit Den Bosch is op 14 oktober 2004 aangehouden ivm bedreiging van een 46 jarige vrouw uit Den Bosch. De man wilde omstreeks 23.55 uur bij een opvangcentrum aan de Oranje Nassaulaan te Den Bosch naar binnen, doch mocht dit niet meer. Hierop bedreigde hij de vrouw. Ook mishandelde hij een 39 jarige man. Hij is ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED

's-Hertogenbosch - Tegen een 23 jarige automobilist uit Den Bosch is op 15 oktober 2004 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 02.45 uur op de Oude Engelenseweg te Den Bosch.

VEELPLEGER AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 45 jarige man uit Den Bosch is op 15 oktober 2004 aangehouden ivm diefstal van een auto. Hij reed omstreeks 11.00 uur op de Smaragd te Den Bosch in een op 9 oktober gestolen Mazda.

De man was sinds 13 augustus weer op vrije voeten en had in de tussenliggende tijd al weer zo'n 10 auto's ontvreemd. Deze auto's gebruikte hij bij inbraken en diefstallen van gereedschappen in met name doe het zelf zaken. Hij is in verzekering gesteld.

HAUSSE AAN AUTO-INBRAKEN IN DE GEMEENTE SINT-MICHIELSGESTEL

De gemeente Sint Michielsgestel gaat gebukt onder een groot aantal auto-inbraken. De afgelopen 4 weken vonden er in Sint Michielsgestel, Den Dungen en Berlicum 61 auto-inbraken plaats, tegenover 7 inbraken in dezelfde periode van 2003.

De auto-inbraken vinden zowel overdag als in de avond/nacht plaats.

In de meeste gevallen wordt een zijruit ingeslagen en voor de hand liggende goederen weggenomen. In een groot aantal gevallen werden bij de inbraken snelle scooters gezien met hierop 2 personen die in het voorbij rijden opvallend veel aandacht hebben voor goederen in de auto. De scooters zijn vaak niet voorzien van een verzekeringsplaatje en de berijders maken zich bijna onherkenbaar door het dragen van mutsen, capuchons, petjes dan wel grote jacks met hoge kragen.

Uit de autos wordt kleding, geld, laptops, gsms en audioapparatuur weggenomen.

De politie adviseert nogmaals om absoluut geen waardevolle goederen in de auto achter te laten. Ook niet slechts voor enkele minuten, daar de inbraak binnen 10 seconden is gepleegd.

INBRAAK WONING

Schijndel - Bij een inbraak in een woning aan de Walvis te Schijndel in de nacht van 14 op 15 oktober 2004 zijn de autosleutels van een grijze BMW 530 weggenomen, waarna de auto, kenteken 36-NX-XZ werd weggenomen. De daders forceerden een deur.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Vught - Een 66 jarige man uit Vught is op 15 oktober 2004 aangehouden ivm diefstal van 8 pakjes sigaretten uit een winkel aan de Rouppe van der Voortlaan te Vught.

ALCOHOL IN HET VERKEER

Uden - In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Losplaats in zijn woonplaats Uden een 42 jarige automobilist aangehouden. De man was onder invloed van alcoholhoudende drank. Hij kreeg naast een proces-verbaal een rijverbod voor de duur van 4 uur.

Op de Pastoor Spieringsstraat werd diezelfde nacht een 23 jarige Boekelse aangehouden en geverbaliseerd. Ook zij bleek te diep in het glaasje gekeken te hebben en mocht de eerstvolgende drie uren niet verder rijden.

AUTODIEFSTAL

Oss - Donderdagavond is vanaf de Burgemeester van den Elzenlaan een zwarte personenauto merk BMW type 325TDS EXE automaat en voorzien van het kenteken NN-BR-58 gestolen.

CONTROLE AUTOGORDEL

Oss - Donderdagmiddag tussen 16.30 uur en 18.30 uur is op de Kortfoortstraat een controle gehouden op de naleving van de draagplicht van de autogordel. 23 automobilisten droegen geen gordel. In totaal zijn er bijna 400 auto's gecontroleerd.

ALCOHOL IN HET VERKEER

Berghem - Op de Beatrixhof in zijn woonplaats Berghem is in de nacht van donderdag op vrijdag een 35 jarige automobilist aangehouden ter zake het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Tegen de man, die een rijverbod voor de duur van 4 uur opgelegd kreeg, is proces-verbaal opgemaakt.