Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente van 15 oktober 2004

Evaluatie bromfietsenproject

Na twee weken intensieve controle is een duidelijke afname te zien van het aantal overtredingen bij brom- en snorfietsen

Noordwest-Twente

In het district Noordwest-Twente en zelfs regionaal is er in de gemeenten veel overlast van brom- en snorfietsers. Deze overlast bestaat uit het te hard rijden door de woonwijken, het niet houden aan de verkeersregels en geluidsoverlast.

Om de overlast van brom- en snorfietsen terug te dringen, heeft in het district Noordwest-Twente gedurende twee weken een speciaal project gedraaid. In de periode van maandag 13 tot zondag 26 september werden van 07.00 tot 22.00 uur in het gehele district Noordwest-Twente brom(snor-)fietscontroles gehouden.

In totaal werden 442 brom(snor-)fietsen gecontroleerd. 122 voertuigen bleken een te hoge constructiesnelheid te hebben. De bestuurders werden hiervoor bekeurd. Verder werden 60 brom(snor-)fietsers bekeurd voor andere overtredingen waaronder het niet dragen van een helm, het niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat, gladde banden en ondeugdelijke reminrichting.

Opvallend was dat na de eerste week een duidelijke afname te zien was van het aantal overtredingen. Vooral tijdens de eerste week werden veel bekeuringen uitgeschreven en bleek 50% van de gecontroleerde bestuurders hun voertuig niet in orde te hebben. In de tweede week was duidelijk te zien dat het aantal overtredingen afnam. Tijdens de laatste controledagen bleek "slechts" 25% van de gecontroleerde voertuigen niet in orde.

De politie kijkt terug op een succesvolle actie. De komende tijd zullen nog regelmatig controles op brom- en snorfietsers gehouden worden teneinde het aantal overtredingen nog verder terug te dringen en te voorkomen dat het percentage weer omhoog schiet.

Ageeth Doldersum: 053-4555588

---- --