Time : 3:24:39 PM
Date : Friday, October 15, 2004
Sender Name: FAVV-AFSCA

FAVV: Het is verplicht wild dat in slagerijen en restaurants wordt verkocht te laten keuren

Aan het begin van het jachtseizoen herinnert het Voedselagentschap eraan dat elk stuk wild dat in een slagerij of een restaurant wordt verkocht vooraf moet worden gekeurd.

Enkel de directe overdracht van kleine hoeveelheden wild van bij de jager aan de consument ontsnapt aan deze regel. In dit geval wordt de consument geacht op de hoogte te zijn van het feit dat dit wild aan geen enkele officiële controle onderworpen werd.

De restauranthouders en de slagers moet zich bij een erkend vrij-wildverwerkings-bedrijf bevoorraden of de stukken vrij wild dat ze direct bij een jager aankopen door het Voedselagentschap laten keuren. De keuring is natuurlijk ook verplicht indien de restauranthouder of de slager zelf ook jager is.

De restauranthouders en de slagers die hun stukken vrij wild willen laten keuren in hun inrichting moeten vooraf een erkenning voor hun bedrijf aanvragen. Hun bedrijf moet bestaan uit een speciaal hiertoe ingerichte ruimte en voldoende koelinstallaties.

Deze vereenvoudigde erkenning toegekend door het Voedselagentschap moet het mogelijk maken alle garanties aan de consument te geven zonder de tradities verbonden aan de herfst te hinderen.

Het Voedselagentschap zal controles uitvoeren om erop toe te zien dat deze wetgeving door iedereen in het vak wordt nageleefd.

contactpersoon voor de nederlandstalige pers: pascal houbaert 0475 20 66 73
contactpersoon voor de franstalige pers: pierre cassart 0477 69 35 65

URL: http://www.favv.be