Politie Zaanstreek-waterland


ZAANDAM
Zaanse Schans in SBS 6 Meldkamer.
Op zondag 17 oktober 21.30 uur komt er een item van de Politie Zaanstreek - Waterland in het opsporingsprogramma 'Meldkamer' van SBS 6. Naar aanleiding van diefstal van een tas en twee gevluchte daders heeft SBS 6 op de Zaanse Schans in Zaandam een reconstructie gemaakt. Hierin wordt de diefstal, de aanhouding van een 19-jarige man uit Milaan (Italië) en de vlucht van twee anderen in een grijze Renault of Nissan Sunny, model hatchback uitgebeeld. Bij de vlucht zou de parkeerwachter van de Zaanse Schans net voor de auto weggesprongen zijn voordat de auto dwars door de slagboom heen reed. De auto heeft vermoedelijk schade aan de motorkap, voorruit en/of dakrand. In de uitzending wordt de zaak verder toegelicht en vraagt de politie getuigen zich te melden.

WORMERVEER
Rechts extremist aangehouden
Naar aanleiding van een aangifte door het Bureau Discriminatiezaken heeft de politie een onderzoek ingesteld en vervolgens een 21-jarige man uit Wormerveer aangehouden. De man wordt er van verdacht rechts extreme sympathieën en discriminerende uitlatingen te hebben verspreid op het internet. De computer waarmee de websites zijn vervaardigd wordt in beslag genomen. Enkele sites zijn intussen van het internet verwijderd.

20:54 13-OKT-04
KROMMENIE, ZAMENHOFSTRAAT

Weer vuurwerkbom

De politie onderzoekt de resten van een vuurwerkbom die is afgestoken achter een school. Na de zware knal hebben agenten delen van een vuurwerkbom aangetroffen die op het eerste gezicht veel lijken op resten die zaterdagavond bij de politiepost Krommenie werden aangetroffen. Bij de explosie bij de politiepost werden ruiten en de gevel van het gebouw beschadigd. Bij de school was het er waarschijnlijk niet om te doen schade te veroorzaken.

18:04 14-OKT-04
PURMEREND, KOEMARKT

Onverzekerde snorfietser met valse naam

De politie heeft een 16-jarige snorfietser uit Purmerend aangehouden die een valse naam opgaf toen hij een bekeuring kreeg voor rijden over het trottoir. De snorfiets had geen verzekeringsplaatje en de jongeman verklaarde dat hij hier eerder aangifte van had gedaan. De naam die hij opgaf kwam echter niet voor en hij bekende dat hij een valse naam had opgegeven omdat hij geen bromfietscertificaat had. Na verhoor is hij aan familie overgedragen. De bromfiets blijft aan het bureau tot een geldig verzekeringsbewijs wordt getoond.


12:20 14-OKT-04
ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT

Winkeldief met volle tas

Een 28-jarige vrouw uit Geeuwenbrug is door de politie aangehouden omdat zij probeerde zonder te betalen met een tas boodschappen de kassa voorbij te lopen. Bij een drogisterij had de vrouw een tas gevuld met artikelen met een totale waarde van E 320,=. Eerst deed de vrouw of zij geen Nederlands verstond maar later gaf zij de diefstal toe. Na het verhoor is zij heengezonden.

16:20 14-OKT-04
OOSTZAAN, HANNIE SCHAFTPLEIN

Vijfde verdachte overval aangehouden

De politie heeft een 23-jarige Zaandammer aangehouden naar aanleiding van het onderzoek naar een gewapende overval. In de kofferbak van zijn auto werden twee handvuurwapens en munitie aangetroffen. De wapens zijn door de politie in beslag genomen. Eerder deze week zijn in hetzelfde onderzoek vier Zaandammers aangehouden die verdacht worden betrokken te zijn bij een gewapende overval op 15 augustus in de Abraham Kloosstraat. Hierbij werden twee vrouwen en een man van hun geld beroofd door drie gemaskerde mannen met vuurwapens. Alle vijf verdachten worden voorgeleid bij de Rechter Commissaris.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-141004

13.30-15.00 13-OKT-04
DEN ILP

Gordelcontrole

In Den Ilp heeft het verkeershandhavingsteam woensdagmiddag een gordelcontrole gehouden. Zes mensen droegen de veiligheidsriem niet en kregen een boete van E 45,00. Ook een automobilist die (handheld) belde tijdens het rijden en een bromfietser die geen bromfietscertificaat had, werden aan de kant gezet. Eerder op de dag werd een snelheidscontrole gehouden. Eén op de tien bestuurders reed te hard en zullen binnen enkele weken een boete ontvangen.

15:15-16:15 13-OKT-04
WORMERVEER, KERKSTRAAT

Gordelcontrole

Op de Kerkstraat in Wormerveer werden woensdagmiddag tijdens een één uur durende verkeerscontrole negen inzittenden bekeurd omdat zij geen gordel droegen. De overtreders kregen een boete van E45,00.Twee automobilisten die (niet handsfree) belden tijdens het rijden kregen een boete van E140,00.

13-OKT-04
MIDDELIE, N247

Motorrijder moet rijbewijs inleveren

Een 34-jarige motorrijder uit Bovenkarspel moest woensdagmiddag zijn rijbewijs inleveren omdat hij ruim vijftig km per uur te hard reed. Een motoragent zag de man rijden op de N247 in Middelie en zette de achtervolging in. De overtreder haalde met hoge snelheid andere weggebruikers in op een weggedeelte waar maximaal 80 km per uur was toegestaan. Hij werd korte tijd later aan de kant gezet. Ook op de Middenweg (80 km per uur) in de Noord-Beemster werden woensdagochtend hoge snelheden gemeten. Eén bestuurder haalde een snelheid van 137 km per uur. Van alle passanten reed één op de twintig te hard. De snelheid werd gemeten met behulp van een losstaand statief.

13-OKT-04
PURMEREND, WATERLANDLAAN
MIDDENBEEMSTER, A7
Drie drankrijders
Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hebben woensdagavond een 52-jarige man uit Purmerend aangehouden op de Waterlandlaan in zijn woonplaats. De man had ruim twee keer zoveel alcohol in zijn bloed als is toegestaan en kreeg een rijverbod van vijf uren en een proces-verbaal.Hij kan rekenen op een boete van minimaal E 480,00. Tijdens de controle werden in totaal 49 bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed. Verder werden nog drie boetes uitgedeeld voor het niet dragen van een helm op een bromfiets, het rijden door rood en het niet dragen van de gordel.
Agenten van het wijkteam hielden woensdag, even na middernacht, op de A7 in de Middenbeemster een drankrijder aan. De 39-jarige bestuurder uit Amsterdam had de alcohollimiet overschreden en kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal. Een even oude motorrijder uit Purmerend werd woensdagochtend vroeg in zijn woonplaats aangehouden. Ook hij had te diep in het glaasje gekeken en kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal. Beide drankrijders kunnen rekenen op een boete van minimaal E 220,00.

04:25 14-OKT-04
PURMEREND

Leugenachtige drankrijder valt door de mand

Agenten hebben donderdagochtend vroeg een 57-jarige man uit Purmerend aangehouden. De man werd onder invloed achter het stuur van zijn auto betrapt. Het voertuig stond geparkeerd voor het huis van de man. De motor draaide en de koplampen brandden nog. Agenten die in de buurt surveilleerden in verband met een eerdere poging tot inbraak, zagen de man even later uitstappen en het viel hen op dat de bestuurder nogal onvast ter been was. Bij het aanspreken roken zij een alcohollucht. De Purmerender ontkende echter dat hij had gereden; zijn vrouw zou de auto bestuurd hebben. Om het verhaal te controleren belden de agenten aan op het woonadres van de man. De vrouw bleek al enige tijd te liggen slapen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt, hij had twee keer de alcohollimiet overschreden.


---- --