Ministerie van Justitie

Michael Jackson krijgt niet langer uitstel voor start proces

De rechter die belast is met de misbruikrechtzaak rond Michael Jackson heeft beslist dat het proces tegen de popster hoe dan ook zonder uitstel zal plaatsvinden. Volgens rechter R. Melville zijn er voldoende bewijzen om de Amerikaan wegens de talrijke klachten in verband met kindermisbruik te berechten.

Melville zal de verzoeken van de zanger om het proces uit te stellen naar eigen zeggen niet langer inwilligen. De verdediging had om uitstel gevraagd wegens een gebrek aan bewijzen. Het proces zal nu toch op 31 januari van start gaan. De 45-jarige Michael Jackson staat terecht voor tien aanklachten in verband met seksueel misbruik van een toen 13-jarige jongen.

Jackson wordt verdacht van kindermisbruik, poging tot afpersing en ontvoering. De zanger zegt onschuldig te zijn. Volgens juridisch experts hangt hem een veroordeling tot 29 jaar cel boven het hoofd. Volgens de aanklacht heeft hij vorig jaar alcohol gevoed aan de jongent en hem vervolgens seksueel misbruikt. De popster pleit onschuldig.

Voor meer informatie, vragen en suggesties over deze site kunt u terecht bij de redactie

Laatst gewijzigd: 15-10-2004