Gemeente Waterland


Er staan veranderingen op stapel voor het inloopspreekuur van burgemeester en wethouders. We willen de inwoners meerdere mogelijkheden bieden om nog makkelijker en sneller in contact te komen met het college.

Foto: het college van B&W en de gemeentesecretaris Meer tijd voor inwoners
De laatste anderhalf jaar is het aantal bezoekers voor de inloopspreekuren wat afgenomen. Daarnaast wil het college de vragen van inwoners nog sneller kunnen beantwoorden. Daarom is afgesproken dat de collegeleden meer ruimte in hun agendas vrijhouden voor het maken van afspraken. De medewerkers van het secretariaat regelen deze afspraken (tel. 0299-658 595). Ze zullen u ook vragen over welk onderwerp u de burgemeester of wethouder wilt spreken. Op deze manier kunnen ze zich, met ambtelijke ondersteuning, voorbereiden.

Inloopspreekuur
Het college blijft ook de mogelijkheid bieden om in te lopen tijdens het spreekuur. Het wekelijkse spreekuur wordt omgezet in een maandelijks spreekuur, waarbij de burgemeester en wethouders zullen rouleren. Een overzicht van de spreekuren wordt ruim vantevoren gepubliceerd op de gemeentepagina en op deze website.

Digitaal spreekuur
Naast het reguliere spreekuur wordt er ook een digitaal spreekuur in het leven geroepen. Dit is niet alleen voor inwoners veel makkelijker en sneller, ook voor de organisatie en het college biedt dit voordelen. Het probleem staat via e-mail vaak al helder op papier en kan daardoor sneller dan via de inloopspreekuren vakkundig beantwoord worden. Bovendien wordt met één druk op de knop het antwoord snel verzonden. Via spreekuur@waterland.nl kunt u uw vraag of opmerking direct aan de betrokken bestuurder richten. Het college streeft ernaar om binnen 5 werkdagen de e-mail te beantwoorden.

We willen ons dus meer op kwaliteit en snelheid gaan richten. Per 1 november is het college bereikbaar via spreekuur@waterland.nl, het inloopspreekuur en door middel van een afspraak.