Captaris introduceert nieuwe workflowoplossing voor RightFax

Geavanceerde workflowfunctionaliteit voor betere accountability en controle

Nieuwegein, 15 oktober 2004 - Captaris introduceert een nieuwe workflow add-on module voor RightFax, gebaseerd op Teamplate. De RightFax Workflow Wizard voorziet RightFax van intelligente workflowmogelijkheden waarmee gebruikers de connectiviteit, de controle, de onderlinge samenwerking en de accountability verbeteren tijdens de gehele levenscyclus van een document. De nieuwe Wizard zorgt voor het automatisch routeren van faxen en voor goedkeurings- en afleveringsprocessen die tal van werkstromen voor bedrijfsdocumenten automatiseren. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om het verwerken van verzekeringsclaims, aanvragen voor leningen, hypotheekaanvragen, inkooporders, etc. Dit zorgt voor minder fouten, een snellere afhandeling en betere onderlinge samenwerking. Tegelijkertijd wordt de accountability van processen verbeterd en is beter beheer mogelijk dan bij handmatige of op e-mail gebaseerde workflowprocessen.

Volgens Gartner reageren veel leveranciers op de behoefte van het bedrijfsleven om de levenscyclus van content beter te beheren en tegelijkertijd de integratie te verbeteren tussen applicaties en technologieën voor het distribueren van informatie. Deze trend, die door Gartner 'content/process fusion' wordt genoemd, combineert content management en Business Process Management (BPM) om te komen tot betere automatisering van verticale bedrijfsprocessen, beter beheer van klantencommunicatie en om beter te voldoen aan de verschillende wettelijke regels en richtlijnen.

"Zakelijke faxen zijn gewoon te belangrijk om in een ad-hoc omgeving afgehandeld te worden zonder enige vorm van accountability of beheer. De RightFax WorkFlow Wizard verschaft RightFax-gebruikers alle mogelijkheden van de workflowoplossingen van Captaris zoals intelligente overzichten van de faxrouteringen, inzicht in faxprocessen en accountability binnen het papieren routeringsproces," zegt Matt Scheuing, Chief Operating Officer van Captaris.

Productkenmerken

* Accountability voor op fax gebaseerde bedrijfsprocessen - binnenkomende faxen worden aan een van tevoren gedefinieerde workflow gekoppeld die ervoor zorgt dat de diverse fax-gerelateerde zaken door specifieke mensen of groepen worden uitgevoerd. Deze takenlijst zorgt ervoor dat faxen niet verloren gaan of genegeerd worden, maar efficiënt en op tijd worden afgehandeld.
* Op faxen gebaseerde workflows zonder programmeren - informatiewerkers of ontwikkelaars kunnen gemakkelijk op faxen gebaseerde workflows samenstellen, aan de hand van een workflow wizard die via een browser bediend wordt. Deze wizard maakt gebruik van een eenvoudige, intuïtieve visuele interface, sjablonen, voorgedefinieerde formulieren en maatwerk acties. Deze acties zijn onder andere: fax versturen, fax ontvangen, de status van een opdracht controleren en fax verwijderen. Met behulp van de sjablonen kunnen snel volledig functionele workflows opgezet worden, waar nodig aangepast aan de specifieke behoeften van de organisatie.
* Captaris Financial Template Pack - deze bestaat uit vijf modellen voor financiële workflows: Loan Application, Mortgage Application, Insurance Claim Processing, Purchase Order en Generic Fax Management. Deze modellen tonen direct de waarde van een workflowoplossing aan voor het controleren van binnenkomende faxen en deze vervolgens automatisch een workflow te laten doorlopen als voorbereiding op een antwoord.
* Microsoft SharePoint Template - faxen kunnen nu worden afgeleverd binnen een Microsoft SharePoint-omgeving via een maatwerk actie, zodat medewerkers ook via een portal de faxen kunnen afhandelen.
* Faxen verzenden, ontvangen, routeren en verwijderen - het is mogelijk om een fax als deel van een workflowproces naar één ontvanger te sturen. Verder kunnen RightFax accounts gecontroleerd worden op nieuw binnengekomen faxen, kunnen ontvangen faxen aan de hand van het DID (Direct Inward Dialing) -nummer naar de juiste mensen of groepen worden gerouteerd om zo een workflow op te starten, en kunnen faxen van de server worden verwijderd om capaciteit vrij te maken.
* Statuscontrole - het is mogelijk om de status van een fax te controleren, inclusief de taken en de actuele positie binnen het workflowproces. Op deze manier is het mogelijk om tijdig actie te ondernemen op faxen die vertraagd zijn.
* Notificaties versturen - via e-mail kunnen zowel intern als extern notificaties verstuurd worden om mensen op de hoogte te stellen van het feit dat er een fax-gerelateerde taak op hen wacht.
* Bedrijfsactiviteiten controleren - de status van binnengekomen faxen kan gecontroleerd worden aan de hand van Business Activity Monitoring (BAM). Het is mogelijk om grafieken en tabellen te genereren. Ook kunnen de BAM-gegevens geëxporteerd worden naar Excel voor verdere analyse.

Beschikbaarheid
De RightFax Workflow Wizard is per direct beschikbaar via Captaris en resellerpartners over de hele wereld.

Over Captaris
Captaris (NASDAQ: CAPA), opgericht in 1982, is een vooraanstaand leverancier van oplossingen voor het distribueren van bedrijfsinformatie, die de berichtenstroom, data en documenten binnen organisaties integreren, verwerken en automatiseren. Captaris levert in samenwerking met vooraanstaande technologiebedrijven een complete reeks producten en diensten via een wereldwijd distributienetwerk. Het bedrijf heeft ruim 80.000 systemen geïnstalleerd in 44 landen, onder andere bij 93 van de Fortune 100-bedrijven, die met de oplossingen van Captaris de kosten terugbrengen en de prestaties van hun bedrijfskritische informatiesystemen verhogen.

Captaris Teamplate stroomlijnt bedrijfsprocessen en verhoogt de productiviteit door de communicatie- en informatiestromen intern met business teams en extern met klanten en toeleveranciers te verbeteren.

Het hoofdkantoor van Captaris is gevestigd in Bellevue (VS). Het bedrijf heeft vestigingen in Tuscon, Portland, Calgary, Zwitserland, Groot-Brittannië, Duitsland, Hong Kong, Australië en Dubai. Het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Nieuwegein. Meer informatie is te vinden op www.captaris.com.

Contactinformatie:
MCS, Natasja la Lau, tel.: 023 - 562 82 08, e-mail: natasjal@monogram.nl