Politie Noord-Holland-Noord

nkl-20041015-17

Alkmaar 15-10-2004 - 17.00 uur

Dodelijk verkeersongeval

Heerhugowaard, vrijdag 15 oktober 2004.

Vrijdagochtend is een 16-jarige jongen uit Heerhugowaard om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de kruising Westerweg/Edisonstraat in Heerhugowaard. Omstreeks 11.40 uur reed de jongen met zijn fiets over de Edisonstraat vanuit de richting Costerstraat en stak de kruising met de Provincialeweg over. Hierbij gaf hij geen voorrang aan de voor hem van links komende vrachtwagenchauffeur die voorrang had. De vrachtwagen kon de jongen niet meer ontwijken waarna een botsing ontstond. De jongen is met hoge spoed naar het MCA in Alkmaar overgebracht waar hij is overleden.

Tas geroofd

Alkmaar, donderdag 14 oktober 2004.

Donderdagavond rond 22.30 uur is een 17-jarig meisje van haar tas beroofd op de Frederik Hendriklaan in Alkmaar. Het meisje fietste samen met een vriendin in de richting van de Willem de Zwijgerlaan. Bij een brug stonden drie jongens waarvan er één achter hen aanrenden. De jongen pakte de fiets van het meisje vast en pakte vervolgens haar tas. Omdat het meisje de tas niet onmiddellijk gaf, begon de jongen haar te slaan. Eén van de andere jongens begon haar ook te slaan en te schoppen. De jongens zijn er met de tas vandoor gerend. De jongens waren ongeveer vijftien tot achttien jaar en hadden een mediterraan uiterlijk.

Verkeerscontrole

Alkmaar, donderdag 14 oktober 2004.

Donderdag is er van 15.45 uur tot 16.45 uur een verkeerscontrole gehouden langs de Koelmalaan in Alkmaar. Er zijn 22 bekeuringen gegeven waarvan acht voor het rijden zonder autogordel en zeven wegens het rijden op een opgevoerde bromfiets.

Woninginbraak

Alkmaar, donderdag 14 oktober 2004.

Donderdagmiddag is er ingebroken in een woning aan De Vuyk in Alkmaar. De onbekenden zijn binnengekomen door een raam aan de achterzijde van de woning te forceren. Er zijn sieraden weggenomen.

Alkmaar, vrijdag 14 oktober 2004.

In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken in een woonboot aan de Schermerweg in Alkmaar. De dieven zijn binnengekomen door een raam te forceren. Er zijn twee computers, videocamera en een fotocamera weggenomen.

Woninginbraak en auto gestolen

Sint Pancras, vrijdag 15 oktober 2004.

In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken in een woning aan de A.v.h. Destreelaan in Sint Pancras. De inbrekers zijn binnengekomen door een raam te forceren. De inbrekers hebben onder andere luidsprekers, een radio/cd-speler, een fotocamera en een videocamera weggenomen. Tevens hebben zij de auto van de bewoners gestolen. Dit betreft een blauwe Volkswagen Touareg met het kenteken 54-NR-VS.

Snorfietster gewond

Limmen, vrijdag 15 oktober 2004.

Vrijdagochtend even voor 8.30 uur is een 17-jarige snorfietster uit Castricum gewond geraakt na een botsing met een 46-jarige automobiliste uit Heiloo. De automobiliste reed over de Westerweg vanuit de richting Heiloo. Op de kruising met de Rijksweg gaf zij geen voorrang aan de voor haar van rechts komende snorfietster waarna een botsing ontstond. Het meisje op de snorfiets is met beenletsel naar het MCA in Alkmaar overgebracht.