Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving vrijdag 15 oktober

Den Helder 15-10-2004 - 17.00 uur

Onder invloed in de auto

Hippolytushoef, donderdag 14 oktober 2004.

Donderdagmiddag is een 26-jarige automobilist uit Hippolytushoef bekeurd wegens het rijden onder invloed op de Molenakker in Hippolytushoef. De man blies 435 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is.

Getuigen gezocht van hardrijder/drankrijder

Nieuwe Niedorp, donderdag 14 oktober 2004.

Donderdagavond omstreeks 22.45 uur is een 48-jarige automobilist uit Wieringermeer gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Provincialeweg in Nieuwe Niedorp. De man bleek teveel te hebben gedronken: 780 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en hij kreeg een bekeuring. Vlak hiervoor reed de man te hard over de Provincialeweg waarbij hij vreemde manoeuvres uithaalde en andere autos inhaalde. Plotseling stond de auto stil in de berm. De man verklaarde een black-out te hebben gehad. De politie is op zoek naar getuigen die de man hebben zien rijden. Bellen kan met de politie van Wieringerwerf, 0900-8844 (lokaal tarief).

Woninginbraak

Callantsoog, donderdag 14 oktober 2004.

Donderdag is er overdag ingebroken in een woning aan De Gloode in Callantsoog. De onbekenden zijn binnengekomen door een schuifpui open te breken. Er zijn een computer en DVD-speler gestolen.

Verkeerscontrole

Schagen, donderdag 14 oktober 2004.

Donderdagmiddag is er een verkeerscontrole gehouden op de Gedempte Gracht en de Laan in Schagen. Er zijn negen bekeuringen gegeven wegens het fietsen over het marktterrein, vier voor het foutparkeren, één voor het rijden met een bromfiets over een trottoir en vier voor het fietsen op de stoep.