Time : 5:40:42 PM
Date : Friday, October 15, 2004
Sender Name: Kinepolis Group

18.3 mio Kinepolis-tickets in de eerste 9 maanden van 2004

Van januari tot en met september dit jaar ontving Kinepolis Group 18 292 880 bezoekers in de bioscoopcomplexen.

Op vergelijkbare basis, namelijk met abstractie van de bezoekcijfers van het Italiaanse complex te Treviso (verkocht in mei '03), van de Parijse vestiging Max Linder (verkocht in februari '04), en van Kinepolis ' recentste complex te Granada, betekent dit een stijging van het bezoekersaantal t.o.v. dezelfde periode in 2003 met 10,0%. In het eerste semester bedroeg deze groei 9,1%.
Het absolute bezoekcijfer in de eerste 3 kwartalen steeg met 7,9% in vergelijking met vorig jaar (16,9 mio). In de eerste jaarhelft was dit groeipercentage 5%.
Het sterke filmaanbod, de bioscoopgezinde weersomstandigheden, en de commerciële zomeracties tijdens de maanden juli en augustus wierpen duidelijk hun vruchten af. De maand september daarentegen bleek minder succesvol.

In de Belgische Kinepolis-complexen steeg de ticketverkoop tijdens de afgelopen 9 maanden globaal met 7,8% in vergelijking met 2003. De nationale top 3 der films werd in deze periode gevormd door respectievelijk "Harry Potter 3", "Shrek 2" en "Troy".

De Franse complexen zorgden voor een aangroei van marktaandeel op de lokale Franse markten en een indrukwekkende stijging van de ticketverkoop: op vergelijkbare basis (exclusief Max Linder) met 16,3%, in absolute termen met 14,8%. De film "Les Choristes" bleek de absolute topper in de Franse bioscoopzalen.

Kinepolis Schaffhausen (Zwitserland) verwezenlijkte een procentuele bezoekerstoename van 8,1%. Hierin speelde de Duitse produktie "Traumshiff" een veelbetekende rol.

Spanje noteerde een stijging van 7,1% t.o.v. van vorig jaar. Het Madrileense complex ondervond enige weerslag van de sterk concurrentiële markt, maar Kinepolis Valencia noteerde een groei van 8,6%. Eind juni l.l. opende Kinepolis Granada (15 zalen) haar deuren.

In Polen registreerde Kinepolis Poznan een groei van 27,0% t.o.v. vorig jaar. In 9 maanden tijd verwezenlijkte het complex reeds 96% van het bezoekcijfer van 2003. Shrek 2 brak in Polen alle records. Naast het filmaanbod en de weersomstandigheden, begunstigde ook de aanzwengeling van de Poolse economie de boxoffice.

Bijlage (detail cijfers) op www.pressreleases.be

Contact:
Myriam Dassonville
Corporate Communication Manager
Tel: +32 2 474 26 91
E-mail: mdassonville@kinepolis.com

URL: http://www.kinepolis.com
http://www.kinepolis.com/investors