Nieuw-Vlaamse Alliantie


Brussel-Halle-Vilvoorde: voor N-VA telt enkel het resultaat (15/10/04)

Maandag overhandigden de fractieleiders van de vijf Vlaamse regeringspartijen de nodige wetsvoorstellen om eindelijk de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde te splitsen.

Donderdag werden deze voorstellen door de Kamer aangenomen en op vraag van o.m. de N-VA onmiddellijk overgemaakt aan de Raad van State voor advies. De Raad van State heeft nu dertig dagen om dit advies te formuleren. Dit is de normale werkwijze en de enige garantie om de voorstellen zo spoedig mogelijk op de agenda van de bevoegde commissie te plaatsen. Hoogdringendheid vragen verandert niets aan deze procedure.

De N-VA betreurt dat het Blok zelfs van deze zaak, die al veertig jaar wacht op een deftige behandeling in de Kamer, een spelletje maakt. Het is voor hen blijkbaar onmogelijk om weerstand te bieden aan de drang om alles te laten verrotten, in de hoop dat alles wat verrot een electorale zege betekent.

De N-VA heeft over de behandeling van het dossier Brussel-Halle-Vilvoorde onderhandeld tijdens de Vlaamse regeringsvorming. Het resultaat daarvan staat in het Vlaams regeerakkoord. Nu de eerste stap is gezet, zal de partij zich concentreren op de volgende stap: de correcte behandeling van de voorstellen in de bevoegde commissie.

Door standvastig en rustig deze zaak op te volgen, staan we vandaag verder dan we ooit hebben gestaan. De N-VA vraagt alle Vlaamse partijen meerderheid en oppositie- te beseffen welke verantwoordelijkheid ze samen dragen en roept iedereen op om zonder verdere electorale spelletjes de correcte behandeling van de wetsvoorstellen te steunen om zo, na veertig jaar, de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde te realiseren.

Auteur:
Co-voorzitter N-VA
Bart De Wever

Meer informatie:
Contactpersoon: Piet De Bruyn, woordvoerder
Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: piet.debruyn@n-va.be
Url: www.n-va.be