Provincie Overijssel

Burgemeester Plomp van Zwartewaterland met vervroegd pensioen

Burgemeester drs. W.J. Plomp van Zwartewaterland gaat met ingang van 1 januari 2005 met vervroegd pensioen. De fractievoorzitters in de gemeenteraad hebben deze week de burgemeester nog gevraagd of er geen andere oplossing is, maar met het oog op het welbevinden van zijn gezin en hem persoonlijk geeft de heer Plomp de voorkeur aan een vertrek.

Met de fractievoorzitters is vervolgens overeenstemming bereikt over een aanvulling op zijn FPU-regeling overeenkomstig de wettelijke voorwaarden die daarvoor gelden. Daarmee is voor de komende zeven jaren een bedrag gemoeid van in totaal circa 120.000 Euro ten laste van de gemeente.

Persoonlijke wissel

De afgelopen vier jaar zijn voor de gemeente Zwartewaterland bestuurlijk zwaar geweest door de samenvoeging van Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis, de nasleep van de rellen in 2001 in Genemuiden en de financieel zorgelijke positie van de gemeente. Deze situatie trok ook een zware persoonlijke wissel op de burgemeester als boegbeeld van de gemeente. Volgens de heer Plomp is daardoor zijn bestuurlijke draagkracht aangetast en dreigt schade voor zijn gezin en zijn gezondheid.

De heer Plomp is 58 jaar en is sinds 1 januari 2001 burgemeester van deze Overijsselse gemeente. Eerder was hij burgemeester in Valkenisse (1985-1993) en Staphorst (1993-2000).

Commissaris van de Koningin mr. G.J. Jansen heeft met respect kennis genomen van het besluit van de burgemeester. Hij wijst er op dat na bijna twintig jaar burgemeesterschap, waarvan de laatste vier jaar erg zwaar, het besluit van de heer Plomp gelet op de omstandigheden begrijpelijk is. Jansen zal zo spoedig mogelijk een afspraak maken met de fractievoorzitters en de wethouders om de verdere gang van zaken te bespreken.

Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl © 2004 Provincie Overijssel