Provincie Utrecht

Persbericht

Blanken legt waarnemend burgemeesterschap Woudenberg neer

15-10-2004
De heer mr. W. Blanken, vorige week door de commissaris van de Koningin benoemd als waarnemend burgemeester van Woudenberg, heeft de commissaris gevraagd alsnog van zijn benoeming te mogen afzien.

De benoeming van de heer Blanken was ingegaan op 5 oktober jongstleden. De heer Blanken heeft de afgelopen dagen op grond van zijn nadere kennismakingsgesprekken met wethouders, raadsleden en gemeentepersoneel van Woudenberg, geconstateerd dat verwachtingen die over en weer bestaan over de invulling van het waarnemend burgemeesterschap, niet voldoende op elkaar aansluiten.

De commissaris van de Koningin, de heer mr. B. Staal, heeft over het verzoek van de heer Blanken de gemeenteraad en de wethouders gehoord en vervolgens de heer Blanken per 15 oktober 2004 eervol ontslag verleend als waarnemend burgemeester van Woudenberg. Omdat de commissaris invulling van het burgemeestersambt van belang acht, zal hij zo snel mogelijk de gemeenteraad horen over een door hem te benoemen opvolger voor de heer Blanken.


---

----------------------------------
Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met de chef van het kabinet van de commissaris van de Koningin, de heer drs. W.M. Hack, (030) 258 23 25 of via e-mail:
kabinet@provincie-utrecht.nl.

Laatst gewijzigd op 10/15/2004 09:40:46 AM. Paginabeheer: Bas.Thomas@provincie-utrecht.nl