Socialistische Partij

Ga mee naar het Europees Sociaal Forum in Londen!


09-09-2004 * Van 15 tot 17 oktober vindt in Londen het derde Europese Sociaal Forum plaats. Het ESF is een gigantische bijeenkomst voor iedereen die zich tegen oorlog, racisme en de macht van het internationaal bedrijfsleven keert en zich sterk maakt voor sociale rechtvaardigheid, werknemersrechten en een duurzame samenleving. Drie dagen van inspirerende debatten, culturele manifestaties en protesten, waaraan tienduizenden mensen uit heel Europa deel zullen nemen.

Een van de themas waar ROOD en de SP in Londen mee aan de slag gaan, is de Europese Grondwet waarover de Nederlandse bevolking zich begin volgend jaar uit kan spreken via een referendum. Omdat die grondwet Europa niet socialer, veiliger en democratischer zal maken, is het zaak in Londen contacten te leggen met geestverwanten uit andere Europese landen en ervaringen uit te wisselen.

Net als vorig jaar toen het ESF in Parijs gehouden werd, roepen ROOD en de Werkgroep Sociale Globalisering SP-leden op om per bus met ons mee te gaan naar Londen. De bus vertrekt donderdag 14 oktober om 10.00 uur vanuit Rotterdam. Zondag 17 oktober vertrekken we om 21.00 uur uit Londen, wat betekent dat we op maandag 07.00 uur terug zijn in Rotterdam.

ESF vorig jaar
ESF 2003: ROOD en de SP in de slotdemonstratie

ROOD heeft, gezien het grote belang van het evenement, besloten een deel van de kosten van de deelnemers op zich te nemen. De kosten van de busreis, de toegang tot het ESF en een overnachtingsplaats in een school of sporthal bedragen daarom slechts 65 euro voor ROOD- en SP-leden.

Ga mee naar het ESF!

Geef je op bij Driek van Vugt
(rood@sp.nl, 010-243 55 57, 06-53 14 94 77).
Je aanmelding is pas definitief wanneer het verschuldigde bedrag over is gemaakt op gironummer 3158651, tnv ROOD, jongeren in de SP o.v.v. naam, adres en lidmaatschapsnummer. Je ontvangt dan spoedig bericht.

Nadere informatie over het programma verschijnt binnenkort op de website.

* Voorpret: lees over het ESF van 2003 in Parijs
* Lees meer op de site van het ESF...

---