Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

De 10 jaar bestaande Landelijke Stichting Ouderen en Huisdieren (LSOH) is er van overtuigd dat het zorgen voor en het gezelschap van een huisdier voor menig oudere de kwaliteit van het leven verhoogt. Ook heeft dit vaak het effect dat men zich minder eenzaam voelt. De positieve invloed en ondersteuning bij therapieën is inmiddels eveneens wetenschappelijk bewezen.

Het blijft zaak dat men zich beraadt op de praktische mogelijkheden om op verantwoorde wijze het houden van huisdieren zowel door zelfstandig wonende ouderen als in woonzorgcentra verblijvende zo lang mogelijk te behouden.

De LSOH heeft ter gelegenheid van haar jubileum op vrijdag 15 oktober 2004 een conferentie georganiseerd met het thema: "Ouderen en gezelschapdieren: uw rechten - hun rechten"

Verschillende sprekers zullen dieper op deze materie ingaan en er zal ruim gelegenheid worden gegeven met elkaar van gedachten te wisselen. De bedoeling is zodoende een dialoog tot stand te brengen tussen werkers en vrijwilligers uit zorg-en dierenorganisaties. Zij worden hierbij van harte uitgenodigd. De conferentie wordt gehouden in Hotel Mercure, te Bunnik (bij Utrecht). Voor meer informatie en het progamma :
LSOH: tel./fax 0348-501601 of Website: www.lsoh.nl


---- --