Fontys




vrijdag 24 september 2004

Studiemiddag over grootouderschap en opvoeden bij Fontys Hogeschool Pedagogiek

De psychologische invloed van grootouders op kleinkinderen wordt vaak onderschat. Toch spelen veel grootouders direct of indirect een belangrijke rol in het leven van hun kleinkinderen en de ouders. Fontys Hogeschool Pedagogiek houdt daarom op 15 oktober de studiemiddag `Grootouderschap en opvoeding' in de Rode Zaal van het Mollergebouw aan de Prof. Goossenslaan 1-01 in Tilburg.

Grootouderschap is een verwaarloosd thema in de psychologie. Zelden wordt de vraag gesteld wat grootouderschap betekent voor volwassen mannen en vrouwen of hoe volwassenen het grootouderschap beleven. Ook de pedagogiek besteedt weinig aandacht aan grootouders. Hoe belangrijk is hun bijdrage aan de ontwikkeling en opvoeding van de kleinkinderen? Zouden we in het verlengde van oudercursussen in de toekomst ook kunnen denken aan grootoudercursussen? Allemaal vragen waarover in de pedagogische hulpverlening nog weinig is nagedacht. De studiemiddag is bedoeld om het beeld over grootouderschap te verhelderen en te onderzoeken welke rol grootouders kunnen spelen in de hulpverlening.

Aan het einde van de studiemiddag vindt de presentatie plaats van een nieuw boek op het terrein van de Levenslooppsychologie van Nelleke Rögels, verbonden aan Fontys Hogeschool Pedagogiek. Dit boek beschrijft de ontwikkeling van de jongvolwassenen, volwassenen en oudere volwassenen. Alle deelnemers aan de studiemiddag ontvangen dit boek.

De studiemiddag vindt plaats op 15 oktober van 13.00 tot 17.00 uur in de Rode Zaal, Prof. Goossenslaan 1-01. Deelname kost EUR40,- Inschrijven kan tot 8 oktober. Neem voor meer informatie en inschrijving contact op met Lonneke Schilders, telefoon: 0877 879154.