Provincie Zuid-Holland




Veerdienst Nieuw-Beijerland - Hekelingen gestremd

Het veer tussen Nieuw-Beijerland en Hekelingen over het Spui is van vrijdag 15 oktober 20.00 uur tot maandag 25 oktober 06.00 uur voor alle verkeer gestremd; ook voor voetgangers, fietsers en het openbaar vervoer.

In de herfstvakantie wordt door Rijkswaterstaat onderhoud verricht aan het onderwatergedeelte van de veerstoep aan de Nieuw-Beijerlandse zijde. Om de werkzaamheden mogelijk te maken wordt door de aannemer een tijdelijke damwand geheid, wat aanleiding kan zijn tot enige geluidsoverlast. Tegelijk met deze werkzaamheden worden door de gemeente Korendijk op het aangrenzende weggedeelte van de Spuidijk (N217) ook werkzaamheden verricht.Als gevolg van het werk is het veer gedurende 10 dagen geheel gestremd. Omdat geen alternatieve veerstoep beschikbaar is, kan voor voetgangers en fietsers geen vervangende veerpont worden ingezet.

AdviesroutesHet verkeer van de Hoeksche Waard naar Voorne en Putten wordt geadviseerd om de A 29 te gebruiken richting Rotterdam en bij het knooppunt Vaanplein de A 15 richting Europoort te kiezen. Het verkeer van Voorne en Putten richting Hoeksche Waard wordt geadviseerd om de A 15 te gebruiken richting Rotterdam - Barendrecht en bij het knooppunt Vaanplein af te slaan naar de A 29 richting Oud-Beijerland - Zierikzee.

Openbaar VervoerAls gevolg van de stremming rijden buslijn 170 en beltaxi 976 tijdens deze periode niet. Geadviseerd wordt om gebruik te maken van buslijn 160 of 178 (van Goudswaard naar Rotterdam Zuidplein) en op het metrostation Zuidplein over te stappen op de Metro richting Spijkenisse.

InternetVoor meer informatie over de voortgang van de werkzaamheden kunt u terecht op de website van de provincie www.zuid-holland.nl, onder het thema verkeer/werkaandeweg en op de gemeentelijke websites van de gemeenten Korendijk, Spijkenisse en Bernisse. Ook kan informatie worden ingewonnen via het nummer 0187-497 200 of 0187-497 300 van Rijkswaterstaat.

Bron: Afdeling communicatie, telefoon 070 441 66 22