Gemeente Voorschoten

Persberichten - Wethouders H.H.V. Horlings en P.J. Verschoor verrichten officiele handeling Wapen van Voorschoten Uitgebracht op: donderdag 7 oktober 2004

Wethouders H.H.V. Horlings en P.J. Verschoor onthullen 15 oktober om 16.00 uur het projectbord bij t Wapen van Voorschoten (Voorstraat 16). Tijdens deze officiële handeling wordt bekendgemaakt welke bedrijven zich in t Wapen van Voorschoten gaan vestigen.

De bouwwerkzaamheden aan t Wapen van Voorschoten, die uitgevoerd worden door bouwbedrijf Niersman, zijn onlangs van start gegaan. De gevel van het monumentale deel aan de Voorstraat wordt geheel in oude luister hersteld. Aan deze kant van het gebouw komt een grand café met vier bovengelegen appartementen. Aan de Schoolstraat wordt t Wapen uitgebreid met een nieuwbouwgedeelte, dat een winkel- en kantoorfunctie gaat vervullen.

Revitalisering dorpscentrum Voorschoten
De werkzaamheden aan t Wapen van Voorschoten staan niet op zichzelf maar maken deel uit van de revitalisering van het dorpscentrum van Voorschoten. Onderdeel van deze revitalisering is ook de bouw van een HEMA-filiaal met parkeergarage en bovenwoningen op de plaats van de voormalige Gevers Deijnoot School. Daarnaast zijn er vergevorderde plannen voor het toevoegen van winkel-, woon-, en parkeerruimte aan beide uiteinden van de Schoolstraat, op de locatie waar Albert Heijn staat en op de locatie van de huidige Rabobank.


- einde bericht -