AEGON

Persbericht

AEGON N.V. verhoogt perpetual capital securities tot EUR 950 miljoen en USD 500 miljoen

AEGON N.V. heeft vandaag aangekondigd de verhoging van EUR 450 miljoen en USD 250 miljoen Perpetual Capital Securities, bedoeld voor particuliere beleggers in Europa en Azië, te hebben afgerond. Met deze verhoging komt de totale omvang van de uitgifte van Perpetual Capital Securities op EUR 950 miljoen en USD 500 miljoen.

De euro tranche van de AEGON Perpetual Capital Securities kent een variabele coupon die is gebaseerd op het rendement van tienjarige Nederlandse staatsobligaties plus een opslag van 10 basispunten. De uitgifteprijs van de euro tranche bedraagt 100. De coupon wordt elk kwartaal herzien op basis van het dan vigerende rendement van tienjarige Nederlandse staatsobligaties, met een maximum van 8%. De US dollar tranche van de AEGON Perpetual Capital Securities kent een variabele coupon die is gebaseerd op het rendement van tienjarige US dollar renteswaps plus een opslag van 10 basispunten. De uitgifteprijs van de US dollar tranche bedraagt 100. De coupon wordt elk kwartaal herzien op basis van het dan vigerende rendement van tienjarige US dollar renteswaps, met een maximum van 8,5%. De stortingsdatum voor deze nieuwe Securities is vastgesteld op 15 oktober 2004. Voor deze nieuwe Securities is een notering aan Euronext Amsterdam aangevraagd. De nieuwe Securities zullen tot 40 dagen na stortingsdatum uitwisselbaar zijn met de bestaande EUR 500 miljoen en USD 250 miljoen Perpetual Capital Securities, geëmitteerd op 15 juli 2004. De AEGON Perpetual Capital Securities zijn achtergesteld bij AEGON's bestaande achtergestelde schuld en omvat voorwaarden voor uitstel van rentebetalingen en vervroegde aflossing. De opbrengst zal worden gebruikt voor het herfinancieren van schuld en daarmee zal AEGON's vermogensbasis zonder verwatering en op een kosteneffectieve manier verder worden versterkt. De euro tranche van de AEGON Perpetual Capital Securities is uitgegeven via ABN AMRO, Rabobank International en ING Financial Markets. De US dollar tranche is uitgegeven via ABN AMRO, BNP Paribas, Citigroup en HSBC. De gedetailleerde voorwaarden zijn beschreven in een voorlopig prospectus dat beschikbaar is op deze site of kan worden verkregen bij een van bovengenoemde banken. Den Haag, 8 oktober 2004
De Securities zijn niet en zullen niet worden geregistreerd onder de U.S. Securities Act van 1933 zoals aangepast (de 'Securities Act') en het zijn Securities aan toonder die zijn onderworpen aan bepaalde Amerikaanse belastingwetgeving. Als gevolg van bepaalde uitzonderingen, mogen de Securities niet worden aangeboden, verkocht of geleverd - direct of indirect - in de Verenigde Staten, of aan of voor rekening of ten gunste van Amerikaanse ingezetenen (zoals vastgelegd in Regulation S van de Securities Act). Voor een verdere beschrijving van de registraties van de biedingen, verkopen, wederverkopen en leveringen van de Securities wordt verwezen naar 'Subscription and Sale' in het voorlopige prospectus. Inlichtingen:
AEGON N.V.
Group Corporate Affairs & Investor Relations
Den Haag
Analisten & beleggers + 31 70 344 83 05
Media+ 31 70 344 83 44
e-mailgca-iraegon.nl