Ingezonden persbericht

Wandelen via internet populair bij jonge mensen

UTRECHT, 20041011 -- Wie een wandeltocht wil maken in het weekend kijkt eerst op internet. Dit medium is gewild voor het downloaden van routes en kaarten, maar sinds kort ontmoeten jonge mensen elkaar ook voor het organiseren van wandeltochten. Weekendhike is een voorbeeld van zo'n groep van jonge mensen. In een jaar tijd heeft Ruben Piek, oprichter van www.weekendhike.nl, zo'n 1000 mensen enthousiast gekregen en elk weekend zijn er vijf tot acht wandeltochten verspreid over Nederland.


15 oktober bestaat de website van Weekendhike 1 jaar. Piek: "Ik ben begonnen met wandelen met een groep vrienden. Die vrienden namen mensen mee en de groep dreigde te groot te worden, dus toen heb ik de wandelingen op een internet site gezet. Het liep meteen goed: het aantal aanmeldingen was moeilijk bij te houden en de tochten zaten in no time vol."

Hoe werkt de website? "Het bijzondere is dat wandelingen niet alleen voor, maar ook door mensen die zich aangemeld hebben, georganiseerd worden. Iedereen kan een tocht organiseren om andere mensen hun favoriete plekken te laten zien. Deelnemers kunnen zich aanmelden voor een tocht en ze kunnen ook zien wie er nog meer meegaan. Daarnaast heeft iedereen een persoonlijke pagina met zijn eigen wandelagenda en gelopen tochten. Sommige mensen zijn al 31 keer meegeweest!"

Waarom is de website gericht op mensen van 20-40 jaar? Is het niet leuk om met ouderen te wandelen? "Als je geen leeftijdsgrens instelt, bestaat de groep in korte tijd bijna alleen maar uit oudere mensen. Dat schrikt jonge mensen toch af. Het is juist leuk om met leeftijdgenoten op pad te gaan. Ik krijg wel steeds meer vragen van mensen ouder dan 40 of ze mee mogen. Daarom heb ik in juni www.dewandelsite.nl opgezet met wandelingen voor alle leeftijden."

Hoe verklaar je het succes van Weekendhike? Is het niet gewoon een nieuw soort datingsite voor singles? "Tsja, als je al met z'n tweeën bent dan ga je niet zo snel met een groep wandelen. Dus het aantal singles is wel groot, denk ik. En het gebeurt wel dat mensen elkaar vinden na een paar wandelingen. Maar het is zeker geen plek waar mensen desperaat op zoek zijn naar een partner. Het wandelen en struinen door gebieden die je nog niet kent, is voor de meeste mensen de belangrijkste motivatie."

De 1000ste deelnemer heeft zich afgelopen week ingeschreven. Wat wil je eigenlijk bereiken met Weekendhike? "Nederland heeft nog zoveel mooie gebieden. Ik wil graag zoveel mogelijk mensen de wandelpaden op krijgen: Ga naar buiten, kijk om je heen, snuif de natuur op en kom ontspannen terug van een enerverende wandeltocht!"



Ingezonden persbericht