TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 13-10-2004

Televisie
HET LEVEN GAAT DOOR
Uitzending vrijdag 15 oktober
Nederland 2 - 19.55 uur

DOODZIEK TERUG UIT HET VERRE OOSTEN

Centraal in de aflevering van HET LEVEN GAAT DOOR van vrijdag 15 oktober staat onder anderen Carel die uit het Verre Oosten terugkeerde en ziek werd. In het ziekenhuis werd TBC en HIV geconstateerd. En het verhaal van Irene is te zien, een 30-jarige moeder van een tweeling. Zij kreeg op 16-jarige leeftijd kanker en heeft daar nog altijd veel last van.

De 46-jarige Carel kwam doodziek terug uit het Verre Oosten waar hij een duikcursus had gegeven. Duiken is zijn lust en zijn leven. In een ziekenhuis werd een HIV-besmetting en TBC geconstateerd. Een grote schok voor Carel. De TBC was goed te bestrijden maar ook de HIV moest worden behandeld. Hierdoor heeft hij hele zware tijden gekend in het sanatorium en is zijn herstelperiode veel langer en intensiever. Inmiddels lijkt het einde van deze extreem zware tijd nabij.

Irene kreeg op 16-jarige leeftijd kanker waaraan zij lymfoedeem in haar been overhield. Zij moet hiervoor een steunkous dragen en wekelijks een behandeling ondergaan bij haar fysiotherapeut. De afgelopen jaren heeft zij vaak in het ziekenhuis gelegen. Sinds zeven maanden is zij moeder van een tweeling. In huis heeft ze aanpassingen gemaakt om met haar handicap uit de voeten te kunnen, want als ze valt, breekt ze snel iets. Het been is zeer kwetsbaar. Toch wil ze leven als een jonge vrouw van dertig.

Presentatie: Mireille Bekooij

Voor meer informatie: www.tros.nl/hetlevengaatdoor