Ingezonden persbericht


15.10.2004

Imtech: order 15 miljoen euro voor nieuwe afvalverwerkingcentrale Amsterdam

Gouda - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) is door het Afval Energie Bedrijf Amsterdam geselecteerd als preferred supplier voor ontwerp en realisatie van de complete elektrotechniek in een nieuw te bouwen hoogrendement afvalverwerkingcentrale in Amsterdam. De opdracht vertegenwoordigt een waarde van bijna 15 miljoen euro.

Het Afval Energie Bedrijf richt zich steeds intensiever op het winnen van energie uit afval. Daarom wordt in Amsterdam een nieuwe hoogrendement afvalverwerkingcentrale gerealiseerd als uitbreiding op de bestaande afvalverbrandinginstallatie. Dankzij het gebruik van de modernste technologie en nieuwe materialen, die bestand zijn tegen hoge temperaturen, kan in deze nieuwe centrale aanzienlijk meer elektriciteit uit afval worden opgewekt. Het elektrisch rendement van een ton huishoudelijk afval komt in de nieuwe centrale uit op maar liefst dertig procent, bijna het dubbele van het bestaande rendement. Het Afval Energie Bedrijf Amsterdam levert een deel van de door haar opgewekte duurzame elektriciteit aan de gemeente Amsterdam. Deze elektriciteit wordt onder andere gebruikt voor de Amsterdamse trams en metro's, straatverlichting, het muziektheater en het stadhuis. Daarna is er nog genoeg energie over om 100.000 gezinnen in Amsterdam van elektriciteit te voorzien en restwarmte te leveren aan bedrijven op het bedrijventerrein Amsterdam-Westpoort voor verwarming van bedrijfsruimten.

In het project is Imtech verantwoordelijk voor onder meer ontwerp en uitvoering van alle elektrotechnische installaties, de complete middenspanning, alle transformatoren en het complete energiedistributiesysteem. Het project is aan Imtech gegund omdat de Imtech-aanbieding de laagste exploitatiekosten gedurende de complete levenscyclus (Total Cost of Ownership) bood en de voorgestelde wijze van projectmanagement als zeer professioneel werd ervaren. Imtech zal de complete elektrotechniek in de nieuwe hoogrendement afvalverwerkingcentrale in juni 2006 opleveren.

Nadere informatie
Imtech N.V.
Mr. M.E.J. (Mark) Salomons
Secretaris van de Vennootschap
Telefoon: (0182) 54 35 14
E-mail: mark.salomons@imtech.nl
www.imtech.nl

Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van informatie- en communicatietechnologie, elektrotechniek en werktuigbouw. Met ongeveer 13.000 medewerkers realiseert Imtech een omzet van ruim 2 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten utiliteit, industrie, maritiem, infra en telecom in België, Duitsland, UK, Luxemburg, Nederland en Spanje. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext (Amsterdam), waar Imtech is opgenomen in de Midkap-index en de Next 150 index.

Persbericht (PDF)

Imtech N.V. Quinterium Offices I Kampenringweg 45-A 2803 PE Gouda Nederland Tel +31 (0)182 543 543 Fax +31 (0)182 543 500 Email: info@imtech.nl