ABN AMRO

Amsterdam, 15 oktober 2004

Equity Trust neemt trustbedrijf van ABN AMRO over

ABN AMRO en Equity Trust maken vandaag bekend een intentieverklaring te hebben ondertekend met betrekking tot de voorgenomen acquisitie van de ABN AMRO Trust and Management Service Companies.

Door de samenvoeging van Equity Trust en ABN AMRO Trust ontstaat een van de grootste aanbieders van fiduciaire en trustdiensten ter wereld en versterkt Equity Trust haar wereldleiderschap als zelfstandige trustmaatschappij.

Het besluit van ABN AMRO om haar trustbedrijf te verkopen is het resultaat van een strategische heroriëntatie. Hieruit is gebleken dat ABN AMRO Trust, als gespecialiseerd dienstverlener, beter past bij een moederbedrijf dat zich volledig op trustactiviteiten toelegt. De verkoop is in overeenstemming met de strategie van ABN AMRO om zich op haar kernactiviteiten toe te legen.

De acquisitie past eveneens in de strategie van Equity Trust om zich verder te profileren als de grootste zelfstandige trustmaatschappij ter wereld en haar activiteiten in de zakelijke markt aanzienlijk uit te breiden.

Om de voordelen van het partnership optimaal te benutten gaat Equity Trust de trustactiviteiten van ABN AMRO integreren in haar bestaande organisatie. Met de nieuwe aanwinst vergroot Equity Trust haar klantenbestand en kan zij haar klanten een nog uitgebreider dienstenpakket bieden. ABN AMRO zal gebruik gaan maken van de trustdiensten van Equity Trust.

Huibert Boumeester, Chief Executive van ABN AMRO Asset Management: "Wij zijn ervan overtuigd dat Equity Trust de juiste partner is om de diensten die wij onze klanten steeds hebben geboden, voort te zetten en uit te breiden. Het samengaan van ABN AMRO Trust en Equity Trust resulteert in een sterk gespecialiseerde, mondiale aanbieder van trustdiensten, met aantrekkelijke mogelijkheden voor onze klanten en groeiperspectieven voor onze medewerkers.""

Peter Woodthorpe, Chief Executive van Equity Trust: "De acquisitie van ABN AMRO Trust vormt een belangrijke stap in de implementatie van ons strategisch plan. Wij zijn voortdurend op zoek naar strategische acquisities en partnerships die ons in staat stellen ons te richten op onze kernactiviteiten ­ het aanbieden van fiduciaire en trustdiensten ­ en onze zelfstandigheid op lange termijn te behouden. De transactie zal onze mondiale slagkracht aanzienlijk versterken en moet in het verlengde van de overname van het trustbedrijf van Standard Chartered Bank eerder dit jaar worden gezien."

De transactie zal naar verwachting voor het einde van dit jaar worden afgerond en dient nog te worden goedgekeurd door de betrokken autoriteiten en toezichthouders.

Als onderdeel van deze initiële overeenkomst bestaat het voornemen dat Equity Trust de vermogensbeheeractiviteiten van ABN AMRO op Curaçao overneemt en wordt de mogelijkheid besproken dat Equity Trust een minderheidsbelang neemt in ABN AMRO's bankdochter Bank Curaçao.

Persinlichtingen:

ABN AMRO press office + 31 20 628 8900

Equity Trust press office + 44(0) 7930 498190 Damian Beeley

Over ABN AMRO Trust
ABN AMRO Trust heeft meer dan 360 medewerkers (FTE's) in dienst en is gespecialiseerd in beheers-, administratie- en fiduciaire diensten voor een breed internationaal klantenbestand. Het heeft vestigingen in onder meer Hongkong, Luxemburg, Nederland, Zwitserland, Jersey en Curaçao.

Over ABN AMRO
ABN AMRO is een prominente internationale bank met een balanstotaal van EUR 632,8 miljard (per 30 juni 2004) en ruim 3.000 vestigingen in meer dan 60 landen en gebiedsdelen. ABN AMRO telt wereldwijd ongeveer 107.000 medewerkers (FTE's) en staat genoteerd aan de beurzen van Euronext en New York.

Over Equity Trust Group
Equity Trust is de grootste zelfstandige aanbieder van fiduciaire en trustdiensten voor vermogende particulieren, bedrijven en intermediairs verspreid over de hele wereld. Het bedrijf werd opgericht in 1970 als een affiliatie van een Nederlands advocatenkantoor en heeft in Nederland een pioniersrol vervuld als moderne trustmaatschappij. Equity Trust is sinds de oprichting snel gegroeid, zowel autonoom als door acquisities, en heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een zelfstandig, wereldwijd opererend aanbieder van trustdiensten, met vestigingen in een selectie van 17 rechtsgebieden: Bermuda, de Britse Maagdeneilanden, Curaçao, Guernsey, Hongkong, Jersey, Labuan, Luxemburg, Maleisië, Mauritius, Nederland, Nieuw-Zeeland, Samoa, Singapore, Zwitserland, Taiwan en het Verenigd Koninkrijk. Equity Trust biedt een breed scala van fiduciaire en trustdiensten, waaronder trustee services, corporate management services, structuring services, investor support services, fund services en employee benefit services.


---


---- --