Gemeente Oosterhout

Gemeente verstrekt voortaan ook kadastrale gegevens

Oosterhout, 14 oktober 2004

Voor betrouwbare informatie over wie de eigenaar is van een huis of het opvragen van een kadastrale kaart waarop de ligging van percelen te zien is, kan men vanaf medio november voortaan ook terecht op het Oosterhoutse stadhuis.

De gemeente Oosterhout heeft vanaf dat moment een rechtstreekse aansluiting op Kadaster-on-line, een digitale database waarin alle gegevens staan van 6 miljoen percelen en 3,5 miljoen rechthebbenden. Op het stadhuis kan dus voortaan ook actuele informatie opgevraagd worden over de eigendomssituatie en is een kopietje van de kadastrale kaart verkrijgbaar. De gemeente vraagt voor het opvragen van deze informatie per object/kaartje 5,75. Bij het Kadaster wordt daar ongeveer hetzelfde bedrag voor in rekening gebracht.

Daarnaast verstrekt de gemeente ook informatie over bijvoorbeeld bestemmingsplannen, vergunningen of subsidies. Alle gegevens zijn dus in één klap bijelkaar te verzamelen.

Het verstrekken van kadastrale informatie past prima in de OL 2000 (Overheidsloket 2000) gedachte, namelijk om de dienstverlening beter af te stemmen op de vragen en wensen van haar klanten. Vanaf 15 november draait de nieuwe publiekshal met een front- en backoffice. Op zaterdag 13 november is er een open dag voor alle Oosterhouters in de nieuwe publiekshal.

Voorheen kon voor het opvragen van kadastrale informatie alleen één van de vestigingen van het Kadaster geraadpleegd worden. Mutatiedatum 14/10/2004
04/11/2004