Gemeente Oosterhout

Besluitenlijst college van b. en w. 12 oktober 2004

Milieuwerkprogramma 2005

Burgemeester en wethouders vragen de raad het milieuwerkprogramma 2005 vast te stellen. In het milieuwerkprogramma worden de door de gemeente in 2005 geplande milieuactiviteiten beschreven. Dit werkprogramma vloeit voort uit het milieubeleidsplan 2001-2005 We doen het ook voor het milieu.

Aanpassing rechtspositieregeling Buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand

Het college van burgemeester en wethouders stemt in met de actualisering van de rechtspositieregeling Buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand. De bestaande regeling stamt uit 1998. In de nieuwe rechtspositieregeling wordt zoveel mogelijk aansluiting gezocht bij de voorbeeldverordening die is opgesteld door de werkgevers en werknemerspartners die betrokken zijn bij de totstandkoming van de CAO sector gemeenten.

Buitengewone Algemene Ledenvergadering Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG)

B. en W. nemen kennis van de vergaderstukken die zijn ontvangen voor de buitengewone Algemene ledenvergadering van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Op de agenda staan de gekozen burgemeester en de bestuurlijke en financiële verhoudingen met het Rijk.

Bouwplan 7 appartementen met parkeerkelder Statenlaan 2a

Het college heeft besloten om vrijstelling en een bouwvergunning te verlenen voor de bouw van 7 appartementen met parkeerkelder aan de Statenlaan 2a.

Intrekken telefoonkostenverordening Oosterhout 1978

Het college heeft besloten de telefoonkostenverordening Oosterhout 1978 met ingang van 1 januari 2005 in te trekken en dit besluit ter instemming voor te leggen aan de leden van het Georganiseerd Overleg. De lokale rechtspositieregeling is achterhaald vanwege het in 2003 ingevoerde project Mobiele Telefonie.

Gemeentelijke kadastrale balie

Om de dienstverlening van de gemeentelijke organisatie beter af te stemmen op de vragen van de burger, kan de burger vanaf 15 november in de nieuwe publiekshal met bijna al zijn vragen bij het zogenaamde frontoffice terecht. Het college heeft besloten de gemeentelijke kadastrale balie deel te laten uitmaken van het frontoffice leefomgeving. Tevens heeft het college besloten voor het verstekken van Kadastrale informatie aan burgers 5,75 leges in rekening te brengen en de legesverordening Oosterhout hierop aan te passen.

Deelname commissie Groene Poort

Het college heeft ingestemd met bestuurlijke en ambtelijke deelname aan de commissie Groene poort. De commissie bestaat uit een werkgroep met diverse externe partijen die gezamenlijk werken aan de realisatie van een Groene Poort in Seters.

Brochure Financiën Noord-Brabantse gemeenten op hoofdlijnen

Het college neemt kennis van de brochure die door de provincie is verstuurd. De brochure bevat gegevens over de financiële positie van Noord-Brabantse gemeenten. De gegevens zijn gebaseerd op de begrotingen 2004.
Mutatiedatum 13/10/2004
03/11/2004