Binnensticht, 08.45 uur

Utrecht 15-10-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Auto tegen muur

ZEIST Op donderdag 14 oktober botste een automobilist tegen een muur.

Rond 21.15 uur kreeg de politie de melding van een aanrijding op de Krakelingweg. Ter plaatse bleek dat een man met een terreinwagen tegen een muur van de ingang van een terrein was gereden. De automobilist, een 51-jarige man uit Austerlitz, zat nog in zijn auto. Toen hij uit zijn auto stapte, was hij zeer onvast ter been en rook naar alcohol. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

In het politiebureau werd de man onwel. Hij werd door een arts onderzocht en op diens advies per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Meer dan twee keer de toegestane snelheid

BUNNIK Op donderdag 14 oktober moest een motorrijder zijn rijbewijs inleveren.

Rond 17.10 uur zag een motoragent dat een motorrijder met hoge snelheid over de Parallelweg reed. Hij ging achter de motorrijder aan en constateerde dat hij met een (al gecorrigeerde) snelheid van 137 km/u reed, terwijl ter plaatse een maximumsnelheid van 60 km/u geldt. De motorrijder, een 26-jarige man uit Bunnik, werd aan de kant gezet. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

ZEIST De politie heeft op donderdagmiddag 14 oktober een verkeerscontrole op de Oranje Nassaulaan gehouden. In totaal negentien bestuurders werden bekeurd en wel voor: te hard rijden (8), niet dragen autogordel (8), niet handenvrij bellen (2) en een verlopen APK (1).

Fietswrakkenactie

BILTHOVEN De gemeente en politie hebben op donderdag 14 oktober een fietswrakkenactie gehouden.

In totaal werden 51 fietsen weggehaald: 15 bij fietsenstalling Bakker, 10 bij de fietsenstalling bij het station aan de Soestdijkseweg Noord en 31 op het Emmaplein. De wrakken zijn afgevoerd naar de wijkpost van de gemeente aan de Leijenseweg.