Eemland zuid, 09.15 uur

Utrecht 15-10-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Kraak parkeerautomaat

AMERSFOORT In de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 oktober werd gepoogd een parkeerautomaat open te breken.

Rond 02.35 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen op de Hogeweg probeerden een parkeerautomaat open te breken. Toen politiemensen ter plaatse kwamen, zagen zij twee mannen bij de parkeerautomaat wegrennen. De achtervolging werd ingezet, maar de verdachten wisten te ontkomen. Ondanks de inzet van een politiehond, konden de verdachten niet meer worden opgespoord.

De verdachten hadden de mantel van de parkeerautomaat afgebroken, maar hadden nog geen kans gezien de automaat zelf open te breken.

Onder invloed

AMERSFOORT In de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 oktober werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 01.20 uur werd een 51-jarige automobilist uit Amersfoort op de Hooglandsepoort gecontroleerd. Bij de blaastest blies hij een A (alert), hetgeen betekent dat hij hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 365 ug/l, meer dan anderhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.