Ingezonden persbericht


Amstelveen, oktober 2004

ZEBRA of De avonturen van een onmogelijke familie

Orthodontist & zeiler Bert Kuyl heeft grote zeiltochten met zijn vrouw achter de rug als hij besluit met zijn vrouw en hun twee dochters de grote oversteek te maken. De reis verloopt voorspoedig tot plotseling het noodlot toeslaat. In dit boek doet Kuyl verslag van de voorbereidingen, de reis en de redding.

ZEBRA is een prettig leesbaar verslag over het leven van Bert Kuyl en de zeiltochten die hij met zijn vrouw maakte in de Middellandse Zee en het Caraïbisch gebied. Als hun kinderen jong zijn, staat het zeilen een paar jaar op een laag pitje. Maar op een dag besluiten zij het er op te wagen en starten de voorbereidingen voor de grote oversteek van Europa naar Amerika. Dit leidt tot een zeiltocht die de grote reis van hun gezin moest worden maar die letterlijk bruut werd afgebroken. Alleen een ander schip kon hen nog redden.

Voorzien van overzichtskaartjes van de zeiltochten.

Bert Kuyl (1946) is geboren en getogen in Beverwijk. Na zijn studie tandheelkunde vestigt hij zich als tandarts in Noord-Holland. Wanneer zijn huwelijk blijkt te zijn vastgelopen, volgt een ommekeer in zijn leven. Met zijn tweede vrouw maakt hij lange zeilreizen. Het begin van een leven van werk afgewisseld met zeilen. Kuyl woont met zijn gezin in Gent en is orthodontist in Goes.

Bert Kuyl, ZEBRA (ISBN 90-77557-06-7)
kost 14,75 euro en is te koop via:
www.totemboek.nl
www.boekenmijn.nl
en in de boekhandel

ZEBRA is in eigen beheer uitgegeven bij Totemboek. Voor meer informatie of een recensie-exemplaar kunt u contact opnemen met: Femke Meijer of Yvette Cramer van Totemboek
t: 020 - 4205798 / 020 - 6459972 / e: info@totemboek.nl / f: 020 - 6499992