VAN ZANDBEEK CORPORATE COM.

Telfort versterkt positie met nieuwe aandeelhouder

PERSBERICHT

Ondernemer Marcel Boekhoorn neemt meerderheidsbelang in Telfort

Amsterdam, 15 oktober 2004 - Telfort kondigt aan een belangrijke stap voorwaarts te hebben gezet in de verdere ontwikkeling en groei van de onderneming. Door middel van een versterking in de aandeelhoudersstructuur zal Telfort zich meer dan ooit kunnen richten op uitbreiding van haar positie als vooraanstaande mobiele telefonie-aanbieder in de Nederlandse markt. De strategie van Telfort blijft in essentie ongewijzigd met een verdere nadruk op groei van het klantenbestand door on-line werving, retail en wholesale activiteiten. Dienstverlening en toegevoegde waarde ten behoeve van de eindgebruiker staan daarin centraal.

In juli jl. kondigden Greenfield Capital Partners en de directie van Telfort aan dat gezocht zou worden naar mogelijkheden van herfinanciering van de onderneming. Met bovenstaande aankondiging zal dit traject in een korte periode succesvol afgerond worden. De nieuwe grootaandeelhouder wordt Marcel Boekhoorn. Hij had reeds een klein belang in Telfort via het investeringsfonds van Greenfield Capital Partners en hij koopt via deze transactie 52% van de aandelen.

De wijziging krijgt zijn beslag via een transactie in contanten waarbij een nieuw op te richten onderneming 100% van het uitstaande aandelenkapitaal van Telfort zal overnemen van Telfort Holdings via een leveraged buy-out.

De nieuw op te richten onderneming zal voor 52% in handen zijn van Ramphastos Investment (eigendom van Marcel Boekhoorn) en voor 48% in handen van de bestaande Aandeelhouders. ABN AMRO Corporate Finance heeft het proces begeleid.

De transactie is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van Telfort sinds de verkoop door mmO2 in 2003. Met deze transactie laat Telfort in het bijzonder zien dat de transformatie tot dusverre succesvol is verlopen.
Telfort is zeer tevreden met deze ontwikkeling. 'De continuïteit van een zelfstandig Telfort is gegarandeerd', aldus Ton aan de Stegge, CEO van Telfort. 'Met Marcel Boekhoorn als belangrijkste aandeelhouder krijgen de groeiambities van Telfort een nieuwe dimensie. We zijn blij met deze Nederlandse oplossing. De ontwikkelingen in de markt zijn gunstig en er zijn volop kansen en mogelijkheden. Telfort is financieel kerngezond met een sterke cashflow en een goede balans. De Telfort propositie wordt door de klant zeer gewaardeerd en de toename van ons vaste klantenbestand wijst dat uit. Ook in de nieuwe aandeelhoudersstructuur behouden we de korte lijnen en kunnen slagvaardige beslissingen worden genomen.'

Marcel Boekhoorn onderstreept de visie van Telfort: 'Het toekomstperspectief van Telfort is zeer gunstig. Het Telfort merk staat als een huis, de kwaliteit van het team is uitzonderlijk en de propositie voor de klant zeer aantrekkelijk. Mijn inzet is dit gezamenlijk verder uit te bouwen met de Telfort klant als centraal uitgangspunt.'

Stef van Doesburg, partner van Greenfield Capital Partners, is blij met de genomen besluiten. 'Greenfield Capital Partners en de andere aandeelhouders zullen de verdere uitbouw van Telfort van harte ondersteunen. Wij voelen ons gesterkt door de medewerking van banken en de belangstelling die we hebben gezien van vele financiële partijen.'

De definitieve afronding van de transactie zal na goedkeuring van de Nma kunnen plaatsvinden. Deze procedure kan enige weken in beslag nemen.

EINDE PERSBERICHT

Over Telfort
Telfort is een zelfstandige en winstgevende aanbieder van mobiele telecommunicatie voor particuliere en zakelijke klanten. Telfort biedt kwalitatief goede producten tegen zeer scherpe prijzen. Hiervoor beschikt Telfort over een netwerk van hoge kwaliteit en stelt zij de klantenservice centraal voor haar ruim 2 miljoen klanten (per 31 september 2004). Telfort is een vitale organisatie die snel op marktontwikkelingen inspeelt.
Naast het eigen merk heeft Telfort in korte tijd een nieuw marktsegment tot ontwikkeling gebracht: de wholesale-markt. Albert Heijn, debitel, ID&T, Lebara, MEC Solutions, Peptalk, Tele 2, Transatel en Versatel kozen al voor Telfort om onder eigen naam mobiele diensten aan te bieden. Telfort verbreedt met deze partnerbenadering haar bereik in specifieke marktsegmenten.

Noot voor de redactie (