Politie stad Utrecht 11.45 uur

Utrecht 16-10-2004 - Persberichten stadsdistricten Utrecht

Vrachtwagenchauffeur onder invloed

UTRECHT Vrijdagochtend omstreeks 11.15 uur heeft de politie een 49-jarige vrachtwagenchauffeur uit België aangehouden op de Utrechtseweg in verband met rijden onder invloed. Het rijgedrag van de man viel een medeweggebruiker op die dit vervolgens aan de politie meldde. De man blies op het politiebureau 730 ug/l. Hij bleek tevens al eerder te zijn aangehouden voor rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is in beslag genomen, hij mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Gewonde door verkeersongeval

UTRECHT Vrijdagmiddag omstreeks 16.30 uur vond op de Catherijnesingel ter hoogte van de kruising bij het Smakkelaarsveld een verkeersongeval plaats. De aanrijding ontstond doordat een 29-jarige vrouw uit Utrecht tegen de rijrichting in op het fietspad fietste en vermoedelijk het rode verkeerslicht negeerde. Zij werd vervolgens aangereden door een auto. De vrouw is met nekklachten en een beenbreuk naar het UMC gebracht. De 27-jarige bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Doorrijden na aanrijding

UTRECHT De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding vrijdagavond omstreeks 19.45 uur op de kruising van de Albatrosstraat en de Pelikaanstraat. De aanrijding vond plaats tussen een overstekende voetganger en een personenauto. De personenauto is na de aanrijding doorgereden. De 48-jarige voetganger uit Utrecht is met een beenbreuk en schouderfractuur naar het UMC gebracht. Volgens een getuige ging het om een grote donkere auto. De politie verzoekt eventuele andere getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Tolsteeg via telefoonnummer 0900 8844.

Brandstichting

UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag is in een school aan de Oude Kerkstraat brand uitgebroken. De politie vermoedt dat het om brandstichting gaat. De brand werd omstreeks 01.45 uur bij de brandweer gemeld. De hal van de school is uitgebrand en in de gehele school is rookschade ontstaan. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Paardenveld via telefoonnummer 0900 8844.

Blauwe nacht

UTRECHT Vrijdagavond en nacht heeft de politie met dertien agenten en acht werkstudenten een grote controle gehouden in de binnenstad van Utrecht. Tijdens de controle werden 21 taxi's op diverse locaties gecontroleerd. Er werd een maal een boete uitgeschreven voor een verlopen APK en eenmaal een boete voor een verlopen keuring op de taximeter. Verder hielden de agenten twee alcoholcontroles op de Rijnkade en de Nobelstraat. In totaal werden 170 blaastesten afgenomen en werd drie maal proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed (590, 300 en 350 ug/l). Ook op de Catharijnesingel werd vrijdagavond een bestuurder aangehouden voor rijden onder invloed en vanwege het alcoholgehalte (630 ug/l) moest de bestuurder zijn rijbewijs inleveren.

Verder werden in de gehele binnenstad bekeuringen geschreven voor wildplassen (19), rijden in gesloten verklaring (3), negeren van rood licht (14), niet handenvrij bellen (1), een maal baldadigheid in verband met het tegen een spiegel trappen van een auto, eenmaal voor heling door een fiets te koop aan te bieden, eenmaal voor het dragen van inbrekerswerktuigen en 49 bekeuringen voor fout parkeren.