Ingezonden persbericht

Internet: www.politie.nl/limburg-zuid
E-mail: communicatie@limburg-zuid.politie.nl

1. Limburg-Zuid
2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( WHJ van Kleef
Onderwerp ( Persbericht
Datum ( 16 oktober '04
Opmerkingen (

Maastricht, vluchtende automobilist verongelukt.

Een 24-jarige automobilist uit Maastricht is afgelopen nacht om het leven gekomen na een achtervolging door de politie. De 33-jarige passagier van de vluchtauto bleef nagenoeg ongedeerd.

De achtervolging begon zaterdagmorgen omstreeks 01.20 uur, toen een politiepatrouille op de Wilhelminakade een auto wilde controleren die een verkeersovertreding had begaan. De bestuurder negeerde echter het stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor. Ter hoogte van de splitsing Bassin - Boschstraat verloor hij de macht over het stuur en kwam hij tot stilstand tegen de gevel van de Sphinxfabriek. Niettemin slaagde hij erin de tocht voor te zetten, waarbij een politieauto werd geramd en meerdere rode verkeerslichten werden genegeerd. Achtervolgd door de politie vluchtte de bestuurder via de Noorderbrug naar de A-2, richting Heerlen. Daar wist hij een wegversperring van de politie te ontwijken, waarna hij weer met hoge snelheid terugreed in de richting van Maastricht.
Daar had de politie ter hoogte van de Geusseltkruising inmiddels ook een fuik opgezet, waar de bestuurder met vrijwel onverminderde snelheid doorheen reed.

Op de kruising raakte het voertuig in onbalans en botste met hoge snelheid tegen een ANWB-mast. Daarbij werden beide inzittenden uit de auto geslingerd. De bestuurder was op slag dood. De passagier werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Het Korps landelijke Politiediensten (KLPD) stelt een onderzoek in naar het gebeurde.

---- --