Politie Groningen

Persberichten zaterdag 16 oktober 2004

provincie Groningen, 16-10-2004 -

Wildervank/Portugal: vermiste Jan van der Scheer nog in leven De sinds 27 juli als vermist opgegeven Jan van der Scheer (46) uit Wildervank is nog in leven. De familie heeft donderdag telefonisch contact gehad met Van der Scheer. Zij zullen hem uit Portugal halen. Van der Scheer had zich op 12 oktober bij de Nederlandse ambassade in Lissabon (Por) gemeld voor een nieuw paspoort, omdat hij zijn oude paspoort kwijt was geraakt. Een medewerker van de ambassade belde voor verificatie naar Nederland, waarna al snel duidelijk werd dat Van der Scheer nog in leven was. Hij heeft de afgelopen twee maanden in de plaatst Porto doorgebracht. Aan de vermissing is door zowel lokale als landelijke media uitgebreid aandacht besteed.

Zuidhorn: bromfietser gewond bij verkeersongeval
Een 18-jarige jongen is vrijdagavond op de kruising Zilverschoon met de Lisdodde gewond geraakt bij een verkeersongeval. De jongen reed op zijn bromfiets en passeerde een busje, die aan de linkerkant van de weg geparkeerd stond. Door de positie van het geparkeerde busje zag de bromfietser een personenauto, bestuurd door een 68-jarige man uit Noordhorn, uit de Lisdodde te laat aankomen. Door de aanrijding raakte de jongen gewond aan zijn voet. Hij moest voor onderzoek naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Veendam: alcomobilist aangehouden
De politie heeft vrijdagmiddag op de Adriaan Tripweg een 53-jarige man uit Annen aangehouden voor rijden onder invloed. De Drent werd in zijn auto na een snelheidsovertreding gecontroleerd. De politie rook alcohol bij de bestuurder. Een blaastest wees uit dat hij inderdaad te veel had gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de automobilist 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van vijf uren uitgereikt. Na verhoor mocht de verdachte het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Heiligerlee: snelle militair raakt rijbewijs kwijt
De politie heeft vrijdagavond bij een snelheidscontrole op de Provincialeweg een 20-jarige man uit Scheemda bekeurd voor te hard rijden. De man reed in zijn auto 122 km/uur, terwijl op dat weggedeelte van de weg een snelheidslimiet geldt van 60 km/uur. Hij reed zodoende 62 km/uur te hard. Bij de staandehouding op de Scheemdermeersterweg bleek dat de man militair van beroep was. Zijn rijbewijs werd door de politie ingevorderd.

Siddeburen: automobilist onder invloed
Op de Oudewerg in Siddeburen heeft de politie vrijdagnacht een 26-jarige man uit Appingedam aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd door politieagenten stilstaand achter het stuur van een auto met aanhangwagen gesignaleerd. Door getuigen was gezien dat hij in de auto had gereden. De Appingedamster bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat hij ruim 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde zijn rijbewijs in. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Muntendam: getuige helpt politie bij aanhouding autobandendieven De politie heeft vrijdagnacht op een parkeerterrein van De Zandhoek een 31-jarige man uit Stadskanaal en een 25-jarige man uit Ter Apel aangehouden diefstal in vereniging. Een getuige hoorde lawaai bij autos op het parkeerterrein, waarna hij de politie belde. Op aanwijzing van de alerte getuige konden beide mannen worden ingerekend. De verdachten hadden met behulp van een krik en stenen inmiddels twee banden van een auto losgeschroefd. De andere twee banden zaten al los. De dieven waren met een busje naar het parkeerterrein gereden. In het busje trof de politie ongeveer twintig wielbouten aan, afkomstig van de betreffende personenauto. De verdachten zijn ingesloten. Zij zullen vandaag worden gehoord.

Musselkanaal: jonge alcomobilist moet rijbewijs inleveren Op de Floralaan heeft de politie vrijdagnacht een 18-jarige jongen uit Stadskanaal aangehouden voor rijden onder invloed. De Kanaalster werd in zijn auto gecontroleerd en bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat hij 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde zijn rijbewijs in. De jongen bleek nog maar vier maanden in het bezit te zijn van zijn rijbewijs. Volgens eigen zeggen had hij in de feesttent in Musselkanaal tien glazen bier gedronken. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen / Veendam: snelheidscontroles
De politie heeft op diverse locaties een snelheidscontrole gehouden. Eemsgolaan in Groningen: vrijdagmiddag, geregistreerde voertuigen: 98, overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximumsnelheid: 50 km/uur.
Roderwolderdijk in Groningen: vrijdagmiddag, geregistreerde voertuigen: 498, overtredingen: 58, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximumsnelheid: 50 km/uur.
Rijksweg N33 in Veendam: vrijdagmiddag, geregistreerde voertuigen: 210, overtredingen: 40, hoogst gemeten snelheid: 121 km/uur, maximumsnelheid: 80 km/uur.
Rijksweg N33 in Veendam: vrijdagavond, geregistreerde voertuigen: 870, overtredingen: 91, hoogst gemeten snelheid: 148 km/uur, maximumsnelheid: 100 km/uur.

Groningen: dronken dief steelt trui van etalagepop
De politie heeft vrijdagmiddag in een supermarkt aan het Kajuit een 28-jarige man uit Eelde aangehouden voor diefstal en openbare dronkenschap. De Drent had bij de uitgang van een kledingwinkel een etalagepop ontdaan van een trui. Het kledingstuk werd door de verdachte aangetrokken. Na de diefstal liep de man een supermarkt binnen, waar hij kon worden ingerekend. De 28-jarige verkeerde zwaar onder invloed van alcohol. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten. De verdachte zal vandaag worden gehoord. De trui, voorzien van een prijslabel, werd in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer steelt auto ex-vriendin
De politie heeft vrijdagavond op de Bornholmstraat een 54-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal van een personenauto. Een 52-jarige vrouw uit de stad, had melding gedaan bij de politie dat haar ex-vriend haar auto had gestolen. De Stadjer had vermoedelijk een kopie van de autosleutel laten maken en vervolgens het voertuig gestolen. De 54-jarige werd al snel na de melding op de Bornholmstaat in de auto aangetroffen en ingerekend. Hij deed afstand van de auto en de sleutel. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: mannen bedreigen portiers
Op de Grote Markt heeft de politie vrijdagavond twee mannen van 22 jaar, beiden uit Delfzijl, aangehouden voor bedreiging. Portiers van een horecagelegenheid aan de Grote Markt waren door beide verdachten in woord en gebaar bedreigd. De Delfzijlster werden aangehouden. Op het politiebureau werden zij gehoord en mochten daarna het politiebureau verlaten.

Groningen: zieke man beledigt agenten
De politie heeft zaterdagavond in de Sabastraat een 53-jarige man uit Groningen aangehouden voor belediging. De Stadjer werd op de Korreweg, liggend op straat, aangetroffen. De ambulance onderzocht de man, maar was hij vermoedelijk door een combinatie van alcohol en medicijnen onderuit gegaan. De politieagenten brachten de zieke man naar huis. In de Sabastraat werd hij om onverklaarbare reden boos op één van de agenten. Hij schold de diender meerdere keren uit. Ondanks waarschuwingen bleef de 53-jarige schelden. De verdachte werd aangehouden, maar verzette hij zich hevig. Met gepast geweld kon de man worden ingerekend. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: alcomobilist steelt auto van broer
In de Moesstraat heeft de politie vrijdagavond een 24-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal en rijden onder invloed. Politieagenten zagen de verdachte met hoge snelheid in een auto rijden. Zij gaven de 24-jarige een stopteken, maar negeerde hij dit. Na een korte achtervolging troffen de dienders in de Moesstraat de auto aan. Ook zagen zij de verdachte hard weglopen. De man kon na een korte sprint in een doodlopende steeg worden ingerekend. Volgens eigen zeggen had hij de auto van zijn broer gestolen. De agenten roken ook alcohol bij de bestuurder. Een blaastest op straat wees uit dat de verdachte te veel had gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat hij bijna 1 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: Stadjer onder invloed
De politie heeft vrijdagnacht op de Beneluxweg een 22-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen de Stadjer in een auto met een lekke voorband 70 km/uur rijden. Ook voerde hij tijdens het rijden zijn alarmlichten. De automobilist werd staandegehouden en bleek na een blaastest dat hij te veel alcohol had gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de man 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. De Stadjer werd gehoord en mocht daarna het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. Ook kreeg de man een bekeuring voor het rijden met een beschadigde band.