Politie Drenthe

Zaterdag

Hoogeveen 16-10-2004

Fietsendief op heterdaad betrapt
ASSEN Een 42-jarige man werd betrapt toe hij op dievenpad was. Surveillerende agenten zagen de man in de nacht van vrijdag op zaterdag tegen kwart over drie fietsen op de Gedempte Singel met een andere fiets op de nek. Op de vraag of de fiets wellicht gestolen was antwoordde de man: Ja. De man is aangehouden en heeft een boete van 130,- gekregen. (bps 04-190781)

Aanhouding huiselijk geweld
Klazienaveen De politie heeft geassisteerd na een melding van huiselijk geweld in Klazienaveen. Een 32-jarige man werd aangehouden. Hij mishandelde zijn 32-jarige ex vrouw, een vriendin van haar en ook was er een handgemeen met de 55-jarieg ex-schoonvader. In het huis werden een honkbalknuppel en een vuurwapen aangetroffen, deze zijn in beslag genomen. De zaak wordt verder afgehandeld volgens het protocol huiselijk geweld.( bps04-190788)

Politie moet peperen
MEPPEL De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen van 24 en 42 jaar uit Koekange meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek na een ruzie in een horecagelegenheid aan de Prinsengracht. De 24-jarige man vernielde een ruit, terwijl hij door medewerkers de zaak uitgezet werd. Onderweg naar het bureau volgde de 42-jarige man het bevel van de politie niet op. Na herhaald waarschuwen werd tegen de man uiteindelijk pepperspray gebruikt. De man werd aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel en het beletten van de politie in haar werk. De 24-jarige man werd aangehouden voor vernieling. Een 22-jarige man uit Ruinerwold deed later aangifte bij de politie van mishandeling door het personeel van de zaak. (bps04-190785 04-190783)

Auto brand uit
ODOORN De politie heeft in de vroege uren van de zaterdag assistentie verleend aan een 37-jarige automobilist uit Nieuw Pekela. De man reed over de N34 en kwam uit de richting van Borger. Hij raakte in de berm, botste tegen de vangrail, waarna de auto over de weg schoot om tegen de andere vangrail tot stilstand te komen. Daar vloog de auto in de brand. De man kon de auto zelf verlaten, wel had hij een hoofdwond en is per ambulance voor onderzoek overgebracht naar het Scheperziekenhuis.(bps 04-190804)

Rijden zonder helm bestraft
ASSEN - Tijdens surveillance zagen twee medewerkers van Politie Drenthe een bromfietser rijden zonder helm. De 20-jarige Assenaar zag de politie ook en wilde zich uit de voeten maken door via een voetgangerssteegje te rijden. Hierbij raakte de man het politievoertuig die hem de doorgang blokkeerde. De man kwam ten val en heeft als nog een bon in ontvangst genomen voor het rijden zonder helm. (bps 04-190612)

Politie controleert
HOOGEVEEN Tijdens de surveillancedienst op vrijdagavond zijn aan verschillende bestuurders bonnen uitgereikt. Acht automobilisten hadden hun auto geparkeerd op een parkeerplaats voor vergunninghouders. Eén persoon parkeerde de auto onterecht op een invalidenparkeerplaats. (bps 04-190720)

MEPPEL In het centrum van Meppel werd vrijdagavond gecontroleerd op het gebruik van een juiste fietsverlichting. Vier mensen kregen een bon omdat zij de verlichting niet goed voor elkaar hadden. Ook werd een bromfietser beboet voor het rijden zonder bromfietscertificaat. Tijdens de controle s nachts vielen twee automobilisten op die met gierende banden door de binnenstad achter elkaar aan reden. Een 18-jarige bestuurder werd aangesproken op zijn gedrag. Hij had slechts een maand zijn rijbewijs. De man kreeg een bekeuring voor het niet handsfree bellen. (bps 04-190741, 04-190778)

ZUIDWOLDE De politie heeft een 26-jarige man uit Dronten bekeurd voor openbare dronkenschap. De man liep in de nacht van vrijdag op zaterdag over de Meppelerweg. Hij liep onvast op de rijbaan. Na verhoor heeft de man een boete gekregen.(bps04-190764)

ASSEN Vrijdag controleerde de politie op verschillende plaatsen in Assen. Daarbij kregen zes automobilisten een bon voor het telefoneren zonder handsfreeset. Ook werd een automobilist bekeurd voor te hard rijden. De maximumsnelheid werd met zon 25 km overschreden. Een automobilist die een eenrichtingsweg van de verkeerde kant reed kreeg een bekeuring. Verder stond een automobilist geparkeerd op een plek waar dit niet is toegestaan en reed een persoon op een snorfiets zonder dat deze in het bezit was van een bromfietscertificaat.( bps 04-190730)

EMMEN Bij een fietsverlichtingscontrole aan de Weerdingerstraat vond een 28-jarige Emmenaar het nodig om de controle te ontwijken. Dit werd gezien en de man werd achterhaald. Hij kreeg alsnog een bekeuring voor het rijden zonder juiste verlichting. (bps 04-190783)

Dana Kragten-Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218.