1e persbericht van zaterdag 16 oktober 2004

Eindhoven 16-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Resultaat van de 24 uurs controle

De 24 uurs controle, gehouden in Eindhoven van vrijdagmorgen 07.00 uur tot zaterdagmorgen 07.00 uur, door o.a. Politie, Koninklijke Marechaussee, Douane, parkeerpolitie, stadswachten en vrijwillige politie, heeft een totaal aantal van 421 processen verbaal opgeleverd. 432 bestuurders hebben een blaasproef afgelegd, een bestuurder kreeg een boete van 20.000 euro wegens het niet betalen van de BPM. Voor het eerst is er in Eindhoven gebruik gemaakt van de wielklem. Twee autos werden voorzien van zon klem. Er zijn 28 mensen aangehouden voor o.a. rijden onder invloed, opiumwet, mishandeling en het uitzitten van een onherroepelijk vonnis.

Veldhoven: Eenzijdig ongeval onder invloed

Op de Wagenmaker is zaterdagmorgen om 00.15 uur een 35-jarige inwoner van Veldhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor op de Zilversmid met zijn auto tegen een lantaarnpaal te zijn gereden en de plek van het ongeval te hebben verlaten zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De verdacht bleek gedronken te hebben. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,75 promille aan. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 8 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Nuenen: Aanhoudingen na poging inbraak

Zaterdagmorgen om 01.10 uur zijn op Huufkes vier verdachten afkomstig uit Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Helmond en Eindhoven, in de leeftijd van 19 tot 25 jaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor een poging tot inbraak te hebben gepleegd in een bedrijf op de Spaarpot Oost te Geldrop. Een getuige had hiervoor de politie gebeld. De vier verdachten zijn voor onderzoek ingesloten. Bij onderzoek werd onder de auto een alarmpistool aangetroffen. Dit pistool is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling

Een 23-jarige inwoonster van Oisterwijk is zaterdagmorgen om 03.16 uur op het Stratumseind aangehouden. De vrouw had bij een onenigheid een man geslagen. Toen een beveiligingsmedewerker de zaak wilde sussen, werd hij door de vrouw aangevallen en kreeg meerdere klappen, met een handtas, in zijn gezicht. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Soerendonk: Aanhouding verdachte

Op de Dorpsstraat is zaterdagmorgen om 03.45 uur een 41-jarige inwoner van Heeze aangehouden. Een getuige had gezien dat de man uit een auto stapte en tussen enkele huizen verdween. Hij vertrouwde het niet en belde de politie die de verdachte kort hierna kan aanhouden. Bij een onderzoek in de buurt trof de politie een rugzak met inbrekerswerktuigen aan. De verdachte is illegaal in Nederland en is voor onderzoek ingesloten. De rugzak is voor onderzoek veilig gesteld.

Son: Eenzijdig ongeval onder invloed

Zaterdagmorgen om 03.40 uur is op het Ekkersrijt een 26-jarige automobilist uit Breugel aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een eenzijdig ongeval te hebben veroorzaakt waarbij hij met zijn personenauto tegen een verkeersbord reed en tegen een hek tot stilstand kwam. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,15 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd. De auto is weg getakeld.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling

Een 20-jarige inwoner van Hamont (B) is zaterdagmorgen om 03.42 uur op de Ten Hagestraat aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een 17-jarige Eindhovenaar met gebalde vuist enkele malen in zijn gezicht te hebben geslagen en hem in zijn nek te hebben gebeten. De verdacht is voor onderzoek ingesloten.

Heeze: Snelheidsovertreding

Zaterdagmorgen omstreeks 05.40 uur is een 20-jarige automobilist uit Someren betrapt op het overschrijden van de maximum snelheid. Waar 80 km is toegestaan reed de bestuurder 132 km/u. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.