Ingezonden persbericht


datum: 16/10/04

Persbericht: vers brood op tafel tijdens Ramadan

Tijdens de Ramadan moeten de winkels ook op zondag open zijn. Want lekker vers brood kopen: dat is wat veel bewoners van De Baarsjes tijdens de Ramadan willen. Maar dat kan niet, want de winkels zijn dicht als je er naar toe wilt. Onbegrijpelijk. PvdA De Baarsjes zorgt dat we de winkelsluitingstijdenwet nu zo oprekken dat ondernemers gewoon vers brood kunnen verkopen . En volgend jaar moet er een Amsterdamse regeling zijn.

PvdA De Baarsjes vindt dat ondernemers de ruimte moeten krijgen om de bewoners van lekker vers brood te voorzien. Dus zetten we koopzondagen in, zodat er ook op zondag vers brood op de plank ligt. "Ondernemers niet in de weg zitten als er een duidelijk vraag vanuit de markt is, bewoners ook tijdens de Ramadan in staat stellen boodschappen te doen als het hun uitkomt: zo lossen we dat op in De Baarsjes", zegt Arco Verburg, fractievoorzitter van de PvdA in De Baarsjes.

Voor veel bewoners van De Baarsjes is nu de Ramadan begonnen. Overdag vasten, na zonsondergang gezellig met elkaar eten. En dan wil je ook graag lekker eten, met vers brood. De winkelsluitingstijdenwet is er nog niet klaar voor: op zondag zijn de winkels de hele dag dicht. Door van alle zondagen in de Ramadan koopzondagen te maken lossen we dat voor de ondernemers op.

Dit is geen ideale regeling: we gebruiken nu alle ruimte van de winkelsluitingstijdenwet die een stadsdeel zelf kan bepalen om de bakkers hun werk te laten doen. De stadsdelen in Amsterdam gaan allemaal op hun eigen manier om met deze situatie. Dat geeft ongelijkheid tussen ondernemers in verschillende stadsdelen. "Oneerlijke concurrentie voor ondernemers moeten we voorkomen, volgend jaar moet er een stedelijke regeling zijn", bepleit Verburg


---- -- Noot voor redacties:

Als u interesse heeft, regel ik graag een ontmoeting met een van de bakkers die van de regeling profiteert, om tastbaar te maken dat hij er mee geholpen is.

Met vriendelijke groet,

Arco Verburg

Fractievoorzitter PvdA Amsterdam De Baarsjes

T 06 19 344 780