Politie Gelderland-Zuid

Man schiet zichzelf in buik

Tiel 16-10-2004 - (03)

Een 27-jarige man uit Arnhem heeft zich vanmiddag op de Waardenburglaan in Tiel, terwijl hij in zijn auto zat, met een pistool in zijn buik geschoten. Dit gebeurde onder de ogen van politiemensen. De man had al ongeveer anderhalf uur lang gedreigd om zichzelf van het leven te beroven. De reden van zijn daad ligt in een relatieprobleem.

Bij de politie was informatie binnen gekomen dat de man in een emotionele toestand onderweg was naar Tiel omdat hij een relatieprobleem had. Tevens was het vermoeden aanwezig dat de man in het bezit was van een vuurwapen. Besloten werd om op de invalsweg van Tiel naar de auto van de man uit te kijken. Rond 14.30 uur werd de auto van de man gesignaleerd bij de afslag Tiel-West. Een surveillance-eenheid van de politie volgde de man en liet hem stoppen op de Waardenburglaan in Tiel. Op dat moment zette de man een vuurwapen op zijn hoofd en dreigde zichzelf van het leven te beroven. Door de politie werd volgens een standaardprocedure geprobeerd om de man uit de auto te praten. Hierop werd door de man niet gereageerd. Door een groot aantal politie-eenheden werd daarop de omgeving afgezet om te voorkomen dat de man op voorbijgangers zou gaan schieten.

Vervolgens werden speciaal opgeleide onderhandelaars ingezet die de man moesten bewegen zijn actie te staken. Ook hier leek de man niet op te reageren. Intussen was een arrestatieteam ter plaatse gekomen, met de bedoeling om in te grijpen wanneer de situatie te gevaarlijk zou worden. Terwijl het arrestatieteam nog bezig was om zich voor te bereiden viel een schot en bleek de man zich in zijn buik te hebben geschoten. Hij werd met een ambulance, die op voorhand al ter plaatse was geroepen, overgebracht naar het Rivierenland ziekenhuis in Tiel. Daar werd hij direct geopereerd. Zijn toestand lijkt op dit moment stabiel.

Over de aard van zijn relatieprobleem kunnen op dit moment geen nader mededelingen worden gedaan.