Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 16 oktober 2004

* VROUWEN DOOR VUURWAPENGEWELD OM HET LEVEN GEBRACHT

(Zie ook eerder persbericht van 14-10-2004) ROTTERDAM - Vrijdag werd op de stoffelijke overschotten van de twee vrouwen die donderdagmorgen in de Lekstraat werden aangetroffen sectie verricht. Uit de sectie is gebleken dat beide dames door vuurwapengebruik om het leven zijn gekomen.


* VIJFTIENJARIGE JONGEN AANGEHOUDEN NADAT HIJ WAPENS TE KOOP AANBOOD OP INTERNET
SCHIEDAM - Politiepersoneel van het wijkteam Zuid-Oost hield vrijdagmiddag rond twee uur een 15-jarige jongen, afkomstig uit Schiedam aan. De jongen had via internet een vijftal wapens te koop aangeboden. Politiepersoneel die deze advertentie zag, stelde een nader onderzoek in. Tijdens de huiszoeking werden bij de knaap een imitatie vuurwapen, een vlindermes, een dolk en enige werpsterren aangetroffen en in beslag genomen. Tegen de jongen werd proces-verbaal opgemaakt voor de Wet Wapens en Munitie.


* OVERVAL
ROTTERDAM - Vrijdagavond rond tien over tien vond op een snackbar aan de Bergweg een overval plaats. Twee mannen kwamen de zaak binnen waarna zij met een vuurwapen de aanwezigen bedreigden. Vervolgens namen zij een greep uit de kassa en gingen er met een nog onbekend geldbedrag vandoor. De recherche van district de Noordhoek stelt een nader onderzoek in.


* BABY'TJE MISHANDELD
ROTTERDAM - Vrijdagmiddag rond half twee werd een 21-jarige inwoner uit Bleiswijk in een woning aan de Rosener Manzstraat aangehouden als verdachte van mishandeling van een 18 maanden oude baby.
Politiepersoneel en personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond hulp waren gewaarschuwd door de buren en de moeder van het jongetje dat hij ademhalingsproblemen had. Het kindje werd, na reanimatie, met spoed overgebracht naar het Sophia Kinderziekenhuis waar het op de intensive care werd opgenomen. In het ziekenhuis werden meerdere verwondingen geconstateerd waarna de verdachte werd aangehouden. De recherche van district West stelt een nader onderzoek in naar de toedracht.
Copyright © 2004 Politie Rotterdam-Rijnmond - disclaimer