Gemeente Heel


Persberichten

Uitreiking 2 Koninklijke Onderscheidingen

Op donderdag 16 oktober zal burgemeester M. Hofman-Ruijters twee koninklijke onderscheidingen uitreiken tijdens de viering van het 40-jarig jubileum van de Zonnebloem afdeling Heel. De viering begint om 13.30 uur .Hetuitreikenvandeonderscheidingenvindtomongeveer 15.00 uur plaats in gemeenschapshuis Don Bosco, Dorpsstraat 49, Heel.

De gedecoreerden zijn: mevrouw C. Loven-Reihs en mevrouw G. Meijs-Poulussen, beiden uit Heel. Ze ontvangen de onderscheiding: lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Overzicht van verdiensten en verdere gegevens:

Mevrouw G.C.M. Meijs-Poulussen (70) Stephanushof 19, 6097 EZ Heel. Aan mevrouw Meijs-Poulussen wordt de K.O. uitgereikt vanwege haar inzet in het verenigingsleven en haar langdurige inzet ten bate van de samenleving.

Activiteiten:
1964-1974 vrijwilliger bij ponyclub Heel-Beegden 1968-heden lid, voorzitter (1985-1995) en vice-voorzitter (sedert 1995) van het bestuur van de afdeling Heel van de Zonnebloem. Zij bezoekt mensen thuis, is medeorganisator van de jaarlijkse vakantiereizen en is actief bij de maandelijkse ontspanningsmiddagen. Zij is het aanspreekpunt van de afdeling Heel en vertegenwoordigt de afdeling bij tal van activiteiten. Sedert 1986 is zij de organisator van de actie Zon in de Schoorsteen. 1996-heden bestuurslid van de Stichting Stephanushof

Decoranda is/was ook collectant voor het Beatrixfonds, vrijwilliger bij de plaatselijke parochie en lid van het Damescomité van Harmonie de Vriendenkrans.

Mevrouw C. Loven Reihs (73) Dorpsstraat 6, 6097 AN Heel. Aan mevrouw Loven-Reihs wordt de K.O. uitgereikt vanwege haar inzet in het verenigingsleven en haar langdurige inzet ten bate van de samenleving.

Activiteiten:
Decoranda was werkzaam als kraamverzorgster. Daarnaast is zij medeoprichter en sedert 1963 lid van het bestuur van de afdeling Heel van de Zonnebloem. Zij zorgt voor het amusement tijdens de ontspanningsmiddagen en voor de organisatie van de kienmiddagen. Zij is tevens nauw betrokken bij de voorbereidingen van de eucharistievieringen. Tevens is zij contactpersoon en penningmeester van het bestuur van Jeu de Boulesclub De Kei en penningmeester van toneelgroep De Laatbloeiers. Ze staat bekend als stuwende kracht.