PERSBERICHT - 2004-08-12

Franse wintersport presenteert zich in Beurs van Berlage

Op 16 en 17 oktober 2004 organiseert Maison de la France in samenwerking met Ski France International voor de eerste keer het wintersportevenement SkiFrance2004 in de Beurs van Berlage in het centrum van Amsterdam.

De toegang tot SkiFrance2004 is gratis. Gedurende twee dagen zal de Beurs compleet worden omgetoverd tot een groot Frans skidorp ingericht met gezellige houten chalets.

23 Franse wintersportplaatsen en Nederlandse touroperators, gespecialiseerd in wintersportvakanties in Frankrijk, zullen hierbij aanwezig zijn om informatie te verstrekken over de Franse Alpen en de diverse wintersportmogelijkheden. Uiteraard is er ook aandacht voor de alternatieve verblijven die deze regio biedt. Alle exposanten worden ingedeeld naar thema, zodat bezoekers makkelijk hun ideale wintersportgebied kunnen kiezen.

Een skivakantie met het gezin of met een groep vrienden, een weekend met zijn tweeën in een traditioneel chalet, een verblijf in een kuuroord midden in de bergen, of gewoon de frisse lucht inademen op 3.000 meter? De professionals zullen de bezoekers wegwijs maken in het voorbereiden van hun wintervakantie.

Ook aan après-ski is gedacht: kaasproeverijen, muziek, animatie en veel andere activiteiten worden georganiseerd voor groot en klein.

Bovendien, het sneeuwt cadeaus: bezoekers kunnen tijdens SkiFrance2004 hun geluk beproeven en een verblijf in een Frans wintersportgebied of één van de andere vele prijzen winnen.

Startschot Wintercampagne
SkiFrance2004 is het startschot voor de Wintercampagne 2004-2005 van Maison de la France die o.a. bestaat uit: webvertising, e-mailings en natuurlijk mediaondersteuning als een RTV- en perscampagnes. De gehele communicatie draait om de volgende productgroepen: gezin, exclusief, sportief, avontuur, uitgaan en korte vakanties.

Voor deze wintercampagne is tevens een speciale website www.skifrance2004.nl in de maak waar wij u later deze zomer verder over zullen informeren. Belangstellenden kunnen zich door middel van een inschrijfformulier aanmelden op deze site.

Maison de la France zal hen vervolgens op de hoogte houden van het programma van SkiFrance2004 en van het laatste nieuws over het evenement door middel van een e-nieuwsbrief. De eerste 100 personen die zich aanmelden maken bovendien kans op een gratis skionderhoud.

Vanaf september zal de site uitgebreide informatie bieden over de wintersportmogelijkheden in de deelnemende wintersportplaatsen. Tevens vindt men hier diverse aanbiedingen voor een winterverblijf in de Franse Alpen.

Noot voor de redactie

Persconferentie
Op 7 september as. wordt, tijdens een ontbijt in de Beurs van Berlage, een persconferentie georganiseerd, waarbij het evenement SkiFrance2004 en de campagne worden gepresenteerd. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Programma:
9.00 9.30 Ontvangst in het Beurs van Berlage Café (Damrak 277, Amsterdam)
9.30 10.30 Ontbijt en presentatie
10.30 Einde van de bijeenkomst

Aanmeldingsformulier bij voorkeur voor 27 augustus a.s. per fax naar 020 620 33 39.
E-mailen kan ook: presse.nl@franceguide.com.

Voor meer Informatie over SkiFrance2004 en over de persconferentie kunt u contact opnemen met:

Persafdeling Maison de la France
Martine Jongbloed
tel.: 020 53 53 012 (