Ingezonden persbericht


Familieweekend kasteel Hoensbroek
zaterdag 16 en zondag 17 oktober

Avonturen voor het hele gezin

Zaterdag 16 en zondag 17 oktober is het familieweekend in kasteel Hoensbroek. Het Limburgse Kasteel Hoensbroek is een spannend en sprookjesachtig kasteel met mooie torens, spannende gangen en een echte slotgracht. Er zijn spannende avonturen voor het hele gezin te beleven. Wat kun je er allemaal doen?

Avontuurlijk kasteel

Ga op avontuur door meer dan 40 kasteelvertrekken. Beklim de wenteltrappen in de 60 meter hoge middeleeuwse toren (met muren van drie meter dik). Bibber in de kerker en ga op zoek naar de geheime kamer.

Avontuurlijke activiteiten

Doe mee met diverse kasteelactiviteiten voor het hele gezin. Iedereen die meedoet aan deze 'Proeven van Bekwaamheid' ontvangt een Oorkonde van kasteel Hoensbroek.

Handboogschieten

De oudere kinderen en volwassenen kunnen met een professionele handboog schieten onder begeleiding van de schildknaap. Kunnen jullie net zo goed mikken als de stoere ridders in de middeleeuwen?

Dansen met de Gravin

Tijdens het familieweekend kun je de gravin van Hoensbroek tegenkomen. Zij danst een 18de-eeuwse dans. Als je het leuk vindt mag je met haar meedansen, de gravin zal jullie de dans aanleren!

Paardjesrace

Op een minitoernooiveld kunnen de kinderen een parcours afleggen en ringsteken net als de ridders te paard in de middeleeuwen. De stoffen paardjes zijn handgemaakt en trek je aan als kostuum!

Oude Spelen

Iedereen kan deelnemen aan de Oude Spelen zoals het visspel, blaasspel, Trou-madame, sjoelen en Wilhelm Tell. De Oude Spelen staan opgesteld in de 17e eeuwse kelder van kasteel Hoensbroek.

Wanneer?

Het familieweekend in kasteel Hoensbroek vindt plaats op zaterdag 16 en zondag 17 oktober 2004. Aan de activiteiten kun je deelnemen van 11.00 tot 16.00 uur. Het kasteel is iedere dag geopend van 10.00 - 17.30 uur.

Entreeprijzen
U betaalt voor het familieweekend slechts de normale entreeprijs voor kasteel Hoensbroek. Volwassenen E 4,75, 65+ en CJP-houders E 4,25, Kind 4 - 12 jaar en gehandicapten E 3,00. Kinderen
(E 1,50). Parkeren is gratis.

Meer informatie

Kasteel Hoensbroek, Klinkertstraat 118, Hoensbroek 045 - 522 72 72, www.kasteelhoensbroek.nl

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met: Rob van Dijck, Tel. 045 - 522 72 72; r.van.dijck@kasteelhoensbroek.nl

---- --
---