Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Zaterdag 16 oktober: Open Dag Brandweer

Brandweer Barendrecht zoekt vrijwilligers

BARENDRECHT (maandag 11 oktober) - Zaterdag 16 oktober organiseert de Barendrechtse Brandweer een Open Dag. Plaats van handeling is Londen 15 op bedrijventerrein Vaanpark. Tussen 10.00 uur en 16.00 uur worden spectaculaire demonstraties gegeven. En in diverse stands is informatie beschikbaar over onder andere de Brandweerwinkel, de Brandwondenstichting, de Jeugdbrandweer en de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD). Verder kunnen bezoekers zelf brandjes blussen en op de foto in echte brandweerkleding. Maar de Open Dag staat vooral in het teken van het werven van vrijwilligers. Vrijwilligers die nodig zijn om de kazerne op Londen 15 in gebruik te kunnen nemen.

Door de groei van de gemeente is de brandweer op zoek naar enthousiaste vrijwilligers (mannen en vrouwen) voor de kazerne aan de Londen 15. Een vereiste is dat de vrijwilligers overdag in Barendrecht beschikbaar zijn. Een goede gezondheid en conditie en de bereidheid tot het volgen van opleidingen en trainingen zijn eveneens van belang. Ieder lid van de vrijwillige brandweer krijgt een financiële vergoeding en natuurlijk de benodigde opleidingen. Interesse? Kom dan naar de open dag van de brandweer!

Het brandweerkorps van de gemeente Barendrecht bestaat op dit moment uit een team van 40 personen. Het grootste gedeelte bestaat uit vrijwilligers. Daarnaast heeft de brandweer een actieve jeugdafdeling die bestaat uit 16 jongens en meisjes tussen de 12 en 18 jaar. De brandweer is gehuisvest in 2 kazernes voor een snelle professionele hulpverlening in Barendrecht. De hoofdkazerne staat aan de Maasstraat, de tweede kazerne staat aan de Londen, naast de gemeentewerkplaats, in Carnisselande. In totaal bieden deze twee kazernes plaats aan 12 voertuigen, die lokaal of zelfs regionaal kunnen worden ingezet.

Noot voor de pers,